7 spiselige gaver som passer hele året

Å gi vekk hjemmelagde gaver synes jeg har så mye større verdi enn å bare gå i en butikk å betale for ett-eller-annet (med mindre det er gjennomtenkt!). Jeg ser også at de som får hjemmelaget blir veldig glad, og det er hele hensikten.

Jeg samler derfor her mine favoritter å gi bort!

 Salt karamellsaus
Det som er gøy med den salte karamellsausen – i tillegg til at den er helt fantastisk, er at du bare kan kutte saltet, så har du en kjempegod karamellsaus! Jeg laget den og hadde den i kjøleskapet i litt over et halvt år – så uten å gå god for noe som helst vil jeg egentlig si at holdbarheten er lang!

 Hjemmelaget appelsinmarmelade
En av mange fordeler med appelsinmarmelade er at den er utrolig holdbar! Så det er faktisk ikke noe problem i verden å vente til appelsinene er på tilbud ved påsketider, lage stor porsjon da og faktisk gi den vekk i et helt år etterpå. Og – fremdeles er den da holdbar lenger.

 Hjemmelaget flatbrød
Flatbrød du lager selv etter denne oppskriften blir også helt topp. Du trenger ikke takke for å gjøre dette – det hjelper – men en tørr stekepanne funker bra også. Da må du bare lage noen flere emner og bruke litt lenger tid på stekingen. Disse flatbrødene bruker vi både til middag, men også som knekkebrød til frokost.

 Brente mandler
Hjemmelagde brente mandler er helt nydelig, og denne oppskriften har aldri feilet meg. Nå er kanskje brente mandler mer en julegave enn resten av året, men da kan du jo vurdere å lage salte mandler i stedet. Jeg har funnet en oppskrift på NRK, den har jeg ikke prøvet, men NRK sine oppskrifter pleier å være veldig bra.

 Kakao på pinne, eller kakaopinner
Kakaopinner er veldig koselig! De er lette å lage og jeg har funnet ut at det aller letteste er å ha sånne konfektformer og bruke sprøytepose rett oppi disse.

 Hjemmelaget musli eller frokostblanding
Her er det bare en ting å si – nam, nam, nam! Og det gjelder hele året!

Hjemmelaget tacokrydder er kanongodt, og kjempefin gave!  Om du følger lenken har jeg til og med en video som viser hvordan du gjør det. Når jeg har laget til gaver, har jeg byttet ut teskjeer med dl, slik at jeg virkelig har laget en stor og god porsjon. Om du skal bruke tacokrydder fra en slik stor blanding, trenger du 2-3 ss kryddermix til en vanlig kjøttdeig.

Fordelene med alle disse tingene er at du kan lage de en god stund før du skal gi de vekk – og det kan være veldig greit av og til! Disse tingene er ikke bare ting jeg gir vekk, men som vi bruker regelmessig her hjemme. Jeg må jo innrømme at vi er “taco”-genrasjonen med den – nå – så tradisjonelle fredagstacoen, marmelade, musli og flatbrød er også slikt som blir brukt jevnlig. Det eneste er at jeg ikke lager kakaopinner så ofte, for jeg er mer en te og kaffe-drikker, og brente mandler er for meg desember.

Share