Lag det selv fredag: Deilig frokostblanding!

Spør du meg så er de fineste tingene jeg får av andre noe som gjerne er hjemmelaget. Hvis det i tillegg er noe som jeg bruker opp, så er det enda bedre. For vi vet hva som skjer på sikt – boder fyller seg opp med fine ting som ikke er i bruk.

Hjemmelaget frokostblanding er en av de spiselige gavene jeg gir vekk gjennom hele året, både i småpresanger hvis vi er på besøk og vinflaske ikke passer seg, eller hvis jeg bare har lyst til å overraske og glede noen helt plutselig!
Dette er også en kjempefin julegave – alle bør jo nemlig spise frokost! Og de som ikke er glade i brødmat om morgenen klarer nok en porsjon av denne frokostblandingen – den er kjempegod.

Ta gjerne med de aller minste (og de midt i mellom) når du lager denne. Mål og vekt er viktig og kunne og det kan bli en morsom tid på kjøkkenet å lære litt om dl og liter. (Hilsen kjemikeren 🙂 )

Frokostblanding

Oppskrift på frokostblanding:

1 l havregryn
100 g valnøtter (Deles med kniv grovt)
100 g hasselnøtter (Deles også)
1 dl hver av: havrekli, solsikkekjerner, linfrø, gresskarkjerner
ca 4 ss honning (jeg bruker flytende akasiehonning)
ca 2 ts kanel

Ha alt i en ren langpanne, i ovnen på ca 180 °C i ca 30 minutter. Her er det viktig å røre om flere ganger underveis.

Er du redd for allergier så kutter du bare ut nøtter. Du kan også ha i 1 dl rosiner når hele blandingen er avkjølt – eller hva med tørkede tranebær? Lag din egen variant og fortell meg gjerne hvordan det ble!

La det hele kjøle seg ned, ha på en pen boks og gled noen du er glad i – eller deg selv! Ekstra personlig får du det om du får hjelp av små hender til å dekorere et stort glass eller beholder som du har frokostblandingen på når du gir den vekk.

Jeg ønsker dere alle en riktig fin helg! Og takker så veldig for den positive responsen jeg får på “Lag det selv fredag”s prosjektet mitt! Det tar jo litt tid å forberede så da er det ekstra stas når jeg vet at så mange av dere har bakt rundstykker, laget brente mandler og kakaopinner!

Share