5 supre gaver – som jeg IKKE selger på markeder

Jeg har vist tidligere 5 produkter jeg har hatt stor salgs-suksess med på markeder og nettsalg. 

I dette innlegget skal jeg vise frem 5 ting som jeg virkelig elsker å sy – men som jeg ikke selger. Disse tingene vil, enten på grunn av stoff-forbruk eller tiden det tar – ikke være så salgbare for jeg synes at prisen blir for høy. For som siste – dette med utsalgspris MÅ gjenspeile at jeg IKKE bruker av min fritid for at helt ukjente skal få billige gaver å gi bort. 

Først ut kommer handlenettene . Jeg vet ikke hvor mange jeg har sydd av disse! Selv jeg har tre hengende på kjøkkenet som jeg fyller tomflasker i, og hver gang jeg skal på butikken tar jeg de med. Det er vinn-vinn! Aldri et lager av tomflasker – og minimalt med plastposer. Disse har jeg gitt til venner og familie, og de er supre.  Spesielt de som er foret er favoritten. Og blir de skitne, så går de rett i vaskemaskinen. 

Her kommer det hele på hvilke stoffer du bruker, for det går ca 1.4 meter stoff totalt, 0.7 meter ytterstoff and 0.7 meter til fôret. Om du bruker billig IKEA-stoff inni, er det ca 30 kroner, men på utsiden er det fint å bruke noe pent. Og da kan stoffprisen være opp mot 180 kroner pr meter, eller ca 130 kroner for et nett. Det blir totalt 160 kroner (makspris), men så skal det bli brukt tid til å sy også. Så jeg ville nok ikke selge et slikt handlenett for noe mindre enn 250-300 kroner, og da må jeg spørre meg selv om jeg vil kjøpe handlenett for den prisen? Selvfølgelig kan en finne billigere stoff, men jeg synes at utvalget i de som kalles “quiltestoffer” er så fine.  

Noe annet jeg ikke selger – men som er VELDIG populær gaver risvarmer! Her er det flere muligheter. De fine på det øverste bildet, har yttertrekk som kan tas av og vaskes, og er sydd etter mønsteret Varme / kuldepute . Den nede til høyre er sydd uten mulighet til å vaske trekket, og gratis oppskrift finner du her. Det siste bildet er av erteposer – men de kan fint fylles med ris istedet og legges i kalde sko eller votter – bare som litt oppvarming. Gratis oppskrift på disse finner du her.

Disse varme/kuldeposene har jeg hatt sånn passe suksess med på messer, og å selge på nett er ikke så aktuelt fordi de veier så mye, så da blir portoen så høy! Men jeg har mange glade venner og familie som finner frem disse om vinteren eller ved betennelser for oppvarming av nakke, skuldre og armer 🙂 

Putepledd har jeg også sydd en del av. Disse er veldig lette å sy, men vanskelig å selge (føler jeg) for hva er sjansen for at jeg har valgt et pledd som passer akkurat hjemme hos de som kommer på messe? Men å gi bort er helt topp! For her er jo mønsteret slik at du bruker et pledd (enten nytt, eller som du allerede har) og deretter kan du pakke det sammen som en pute. Disse er supre for utestuer, utemøbler, båter, hytter – ja selv vanlige stuer! Hytten vår ble straks mer ryddig da jeg sydde om alle være fleecepledd til putepledd (nederste bilde til høyre).

Elegant tøfler, har jeg også gitt vekk mange av. Disse solgte jeg også noen av for en fire-års tid, til 250 pluss porto.  Flere som har fått slike har de i vesken og bruker de når de er på besøk, og tar jeg ikke helt feil så nevnte svigermor at hennes nå var “brukt opp”. Fordelen med disse er jo også at de går i vaskemaskinen.

Når jeg tenker på det nå, så det en stund siden jeg har sydd slike, og de er så gøy å sy at jeg tror jammen jeg må ta meg en tur på syrommet igjen!

Tovete presskannevarmere selger heller ikke så mye på messer (for meg), men er noe jeg bruker mye og har gitt bort! Det er altså vesentlig forskjell på holdbarheten i temperatur på kaffen med og uten noe rundt kannen. Så dette er et skikkelig koselig prosjekt. Og her kan jo en voksen strikke og tove trekket, og barna få gå amok i knappeboksen og pynte 🙂

 

Share