Mine 5 salgsfavoritter på marked og nett – både jul og resten av året

Dere som har fulgt meg en stund vet at jeg og min venninne Elisabet lager sy og strikkemønstre som vi selger (digitalt) på vår felles nettside Amica Patterns. Amica betyr venninner, og det er jo oss 🙂 Vi har holdt på i over 5 år nå, og mønstrene vi lager er basert på ting vi synes er praktiske, og som vi faktisk selv har solgt mye av på messer og sider på facebook. Da vi startet opp med å lage mønstre var det fordi vi ville lage gode mønstre uten begrensninger, så av våre mønstre kan du sy for salg så lenge du har kjøpt mønsteret. Mønstrene våre har heller ikke vanskelighetsgrad, for alle trinnene er detaljert beskrevet, også med bilder.

Jeg får stadig spørsmål om hva som “selger”, og derfor tenkte jeg å vise dere mine absolutt favoritter og hva jeg selger tingene for i pris. Men husk – dette er prisene jeg hadde for 4-5 år siden! Siden den gang har kronekursen svekket seg og stoff blitt mye dyrere, så i dag vil alt dette være minstepris 🙂

Jeg har vel sydd aller mest av vottene “Hausenvotter”, disse selger jeg på messe til 250 kroner. Da er de sydd i ull og foret med fleece. Disse kan jo dekoreres etter valg, her har jeg brukt broderimaskinen. De er også veldig fine uten noen dekorasjon, eller kanskje du bruker ull med mønster.

En annen bestselger for meg er Potetbaker’n, som selger best på vårparten når grillsesongen starter. Jeg bruker selv min hele året, for jeg er glad i poteter, og det går så mye raskere å bake en potet eller to i denne, enn å koke! Disse har jeg solgt for 175 kroner. Jeg vet at denne også har blitt en “slager” for “sydenreisere”, som tilbringer lengre perioder i små leiligheter i varmere strøk, men bare to kokeplater. Da er det greit å lage potetene i mikrobølgeovnen slik at de kan bruke to plater til resten av middagen.

En annen, veldig praktisk ting, til fredagsmiddagen, er Tacolefsevarmeren. Her varmer du først lefsene som vanlig i ovnen, og legger de deretter inn i Tacolefsevarmeren. Da holder de varmen under hele måltidet (i hvertfall her hos oss). Disse har jeg solgt for 200 kroner.

På facebook har jeg også solgt ganske så mange Strikkepinnevesker. Dette er et mønster Elisabet laget for mange år siden, og jeg vet at hun har også hatt sine perioder med gode salg av disse mappene. Jeg har tatt 229 kroner for disse inkludert porto, men skulle jeg laget de i dag ville jeg tatt 250 pluss porto. (Portoen har steget, og det er noen år siden jeg solgte disse)

Til slutt har jeg solgt, bare på messer, kopper med julegodt (te, kakao etc) hvor jeg har strikket mønsteret “Vinterkos” på utsiden. Jeg har solgt disse for 150 kroner (av og til 175 – kommer an på hvor billige kopper jeg har fått tak i!), og det er mange som har kjøpt for å ha til vertinnegave. Det er flere enn en tror som sliter med allergi mot julestjerner, og da er disse koppene med kos et veldig hyggelig alternativ.

Jeg håper dette inspirerer deg til å finne noe du kan prøve ut (om du kjøper mønster eller ei). Uansett så er det noen ting som er viktig når du syr for salg, synes jeg:

  1. Ikke selg produkter som ikke ble helt bra, til redusert pris. Det er dårlig reklame for deg som lager håndlaget! Se heller om du kan bruke det selv eller sprette opp igjen.
  2. Pass på å ta en pris som du føler rettferdiggjør at du bruker DIN fritid på dette. Jeg kan ikke forsvare overfor meg selv å bruke timesvis på å lage ting, og deretter selge det billig – for at noen fullstendig ukjente skal få billige produkter. Så sett derfor opp regnestykke – stoff, nål, garn, og legg til enten en timepris eller profitt, og se om det da er noe du ønsker å bruke tiden din på.

Siste punktet er bare å ønske lykke til! En vet i utgangspunktet aldri hva som selger på messer, og husk at om du ikke selger alt du har med deg, så er det mange fine salgsgrupper for håndarbeid på facebook hvor du kan legge ut produktene etterpå. (Pass også på å ha en skikkelig avtale med kjøper og ta betalt på forskudd).

Share