Tennbrikettskjuler til 12 kroner (eller 5!) (budsjettvennlig julegavetips 16)

20161126_134422-2

Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal få skikkelig fyr i ovnen uten tennbriketter. Aller best liker jeg de som ligger i en sånn liten pose, men alt duger 🙂 Men de boksene ser jo ikke pene ut i det hele tatt. Derfor tenker jeg at det kan være populært å gi vekk trekk til slike bokser til jul – eller lag ett til deg selv.

Her vil jeg anbefaler at du enten bruker fleece eller ullfilt. Selv har jeg brukt ullfilt, jeg hadde til overs etter jeg laget de vanntette sitteunderlagene (husker dere de?) og snurreskjerfet.

Fremgangsmåte:
Klippemål:
Mål boksens høyde og omkrets.
Min boks var 37,5 cm i omkrets og 22 cm høy.
Derfor ble mine klippemål: 39 (omkrets + 1,5 cm) x 21 (høyde – 1 cm)
Nål: Vanlig (80)
Sytråd: Vanlig (jeg bruker polyester Guterman)
Stoff: Ullfilt eller fleece, disse rakner ikke og trengs ikke kantes.
Annet: Noe julepynt som du kan lime på, enten med lim eller limpostol. Fine steder å finne slik pynt billig er Jula, Biltema, Claes Olson, Europris… Ja, dere skjønner hva jeg mener. Jeg har brukt sånne som en egentlig kan strø utover duken, disse er stanset ut i noe tynt metall og jeg har limt på med limpistol.

Klipp ut stoffstykket.

20161126_123026-2

Legg stoffet rette mot rette og sy sidesømmen. Legg stoffkantene kant i kant med symaskinfoten, da har du et sømmon som er ca 0,7 cm og du “tar” ca 1,5 cm av stoffet totalt, det er tillegget vi la på omkretsen.

20161126_123719-2

Fremdeles med vrangen ut, stryk sømmonnet fra hverandre slik at det blir flatt. Pass på å bare stryke på selve sømmen, slik at det ikke blir en “brett” i hver side. Til sånne ting bruker jeg strykeplaten jeg laget for en tid tilbake (som også er et tips egentlig, om du kjenner andre som liker å sy)

Vreng deretter trekket, pass på at sømmen ligger midt bak, og lim på den pynten du vil ha på.

Andre ting du her kan gjøre er selvsagt å sy på pynt, da ville jeg gjort det før jeg sydde sammen sømmen midt bak og det blir en tube.

Regnestykke:

En bit ullfilt (39 * 21 cm) koster 12 kroner. Du får selvsagt ikke kjøpt en bit så liten, men da kan du jo lage flere, eventuelt ta en titt på noen av mine andre tips. Og sånne stjerner kommer i pakker med mange og koster lite, så 12 kroner blir ca pris på prosjektet. Bruker du fleece derimot, koster det mindre enn halvparten, ca 5 kroner!

Om du aldri har sydd før, eller har lyst på en liten oppfrising, forklarer jeg hvordan du syr rettsøm i filmen under:

Share