Ninas syrom: Strykeplate

20150719_203817Hei, og så hyggelig at du vil ta turen tilbake til mitt syrom, og sereien min “Ninas syrom!
I denne episoden skal jeg lage en strykeplate, en veldig nyttig ting å ha på et syrom.  Hvorfor skal en ha en strykeplate? Jo, den kan ligge på bordet ved siden av deg når du syr, så slipper du å løpe frem og tilbake til strykebrettet hele tiden.

I den forrige videoen glemte jeg å si at det å ha et strykejern er kjempeviktig når du syr. Som jeg sier: ALT blir bedre når det blir strøket. Eller: Stryk alt. Alltid. (Men det stemmer ikke helt men var litt morsomt 🙂 ) Du la kanskje merke til at strykejernet sto på bordplaten under hele innspillingen, men at jeg glemte å nevne det… Sånn går det med kameranerver, altså!

Målene på platen min (hobbyplate) er 30 x 40 cm.
Vatt og bomullstoff klippes til 50 x 60 cm.
I tillegg trenger du stiftepistol og stifter, og eventuelt et filtstykke til baksiden som dekker platens underside, så litt mindre enn 30 x 40 cm. Og om du limer det fast så trenger du også limpistol.

Du lager selvsagt platen akkurat så stor som du trenger den!

20150719_203846

Om du lager noe og ønsker å vise det til meg – legg det gjerne på instagram og tagg det med #ninassyrom . Der følger jeg med 🙂

Nå er det ikke så veldig lenge før vi skal begynne å sy – så følg med videre på Ninas syrom 🙂 Jeg vil inspirere deg slik at du vil og kan lære å sy!

Oppdatering:
Magnetisk nålepute får du i de fleste quiltebutikker og noen sybutikker.

Og her er episoden Ninas syrom: Strykeplate

***
Lær å sy!
Har du lyst til å lære å sy, både på vanlig symaskin, overlock, coverlock eller broderimaskin? Da bør du følge med serien min Ninas syrom. Her vil du få egne episoder med teknikker – slik at du slipper å se deg gjennom lange prosjekter for å lære en liten ting, og du vil få prosjekter – som da blir kortere, fordi selve teknikkene presenteres i egne videoer. Så følg med!

Share