Grønnsaksposer til 2 kroner (!) (budsjettvennlig julegavetips 17)

Grønnsakspose

Av alle filmene jeg har laget så er filmen om grønnsaksposer den som har nådd ut til flest utenfor symiljøet. Denne er spredd på “grønne miljøsider” og det sier meg at dette er noe mange flere enn jeg synes er en god ide. I tillegg har jeg fått et tips om stoff på IKEA som kan kjøpes i metervare som duger bra til dette!

Mine poser ligger fast nederst i handlenettene, slik at når jeg er på butikken så kan jeg bare bruke de i stedet for de tynne posene til grønnsaker og frukt. Jeg er veldig fornøyd med mine!

Fremgangsmåte:
Klippemål: 30 x 40 cm (brettes i siden til 30 x 20)
Nål: Vanlig (80)
Sytråd: Vanlig (jeg bruker polyester Guterman)
Stoff: Myggnetting, eller en blondegardin. For eksempel SUNRID i metervare fra IKEA (til 12 kroner pr meter!!)
Annet: Husholdningshyssing til å lukke posen, ca 0,5 meter

Sikksakk til sammensying:
Bredde: 4-5 mm (ikke så viktig)
Lengde: 2,5 mm

Klippemål: 30 x 40

Regnestykke:

SUNRID koster 12 kroner pr meter, og er 150 cm bredt.
Det betyr at en bit på 30 x 40 koster: 96 øre! Så la oss legge på litt og si 2 kroner.

Eller – om du kjøper en bit på 40 cm (som koster da 4,80) så har du nok til 5 poser.

 


***

Lær å sy! Gratis nettkurs!
Har du lyst til å lære å sy, både på vanlig symaskin, overlock, coverlock eller broderimaskin? Da bør du følge med serien min Ninas syrom. Her vil du få egne episoder med teknikker – slik at du slipper å se deg gjennom lange prosjekter for å lære en liten ting, og du vil få prosjekter – som da blir kortere, fordi selve teknikkene presenteres i egne videoer. Så følg med!

Share