Varmt sirkelskjerf til 25 kroner (Budsjettvennlig julegavetips 4)

Hvem er det som ikke trenger noe varmt i halsen? Og helt avhengig av hvilket stoff du bruker så kan du har laget et kult, tøft, stilig, elegant, varmt, pent inne eller ute-sirkelsjal.

20161023_162600-2

Her ligger teknikken egentlig i å velge riktig stoff, du må ha noe som ikke rakner.
Akkurat dette skjerfet har jeg laget med rester fra kåpen jeg sydde på kurs hos Tine Solheim i fjor, for jeg har savnet å ha noe i halsen når jeg bruker den kåpen. Men – jeg har sydd mange av disse opp gjennom årene og gitt vekk også 🙂

Gode, varme valg her er enten fleece eller ullfilt. Her kommer det helt an på prisen du synes passer, for begge stoffene vil gi fine og gode resultater. Mens fleece koster ca 70 kroner pr meter (Stoff og stil), så koster ullfilt 200 kr pr meter, og det gjør prisen til 25 kr for fleece og 60 kr for ullfilt.

Om du i tillegg vil pynte med noe så blir det ekstra fint, men det er strengt tatt ikke nødvendig.

Fremgangsmåte:

Klippemål: 30 cm og stoffets fulle bredde (ca 140 cm)
Nål: Vanlig – 80
Stinglengde: 3 (jeg liker litt lengre stinglengde når jeg syr i tykke ullstoff, men du kan helt klart bruke vanlig 2,5 mm)
Sytråd: Vanlig (jeg bruker polyester Guterman)
Stoff: Noe som ikke rakner. Fleece, ullfilt, jersey
Annet: bånd eller annen pynt etter eget ønske. Om du kan hekle kunne du heklet noen blomster og sydd fast.

Regnestykke:
Jeg har jo forsåvidt skrevet dette i innledningen 🙂
Så her kommer stoffvalget inn, og prisen blir meterprisen x 0,3

Totalt på syprosjektet: fra 25 kroner

Filmen under har jeg klart å spole frem til akkurat der jeg viser hvordan du syr sjalet, så om du bare trykker på Play – så ser du nøyaktig hva du gjør på bare 1 minutt og 50 sekunder!

Et annet alternativ her er å sy et dobbelt sjal, jeg har laget et mønster som jeg har kalt “Hurra-meg-rundt”. Disse blir ekstra gode og varme i blandinger av jerseystoff og velour.

 

Share