Stripeteppe pågår

Jeg er ikke noe quiltedame, men har beveget meg litt over i lappesømmen. Jeg liker det aller mest når det er noe skikkelig nyttig, og slike stripetepper har jeg laget før, ikke mindre enn 5 stk. Så dette blir nummer 6. Jøss – det har jeg ikke tenkt på egentlig, nummer 6 på to år. Det begynte med to enorme tepper, hvor jeg kjøpte ferdig kuttete stoffbiter på butikken Quilteloftet. Deretter laget jeg mønster på Hjerter Dam, et rødt teppe med innfelte hjerter. Og da mannen stakk av med det, laget jeg meg et grønt til meg selv. Og så – bare for gøy, laget jeg “Stjernedryss”. Og ikke bare det, jeg skal sy ett til også. For vi har ominnredet hemsen på hytten og da passet det seg sånn at vi “trenger” to sånne tepper. Det er altså bomullsstoff som er sydd sammen, og deretter syr jeg det på fleece. Fremgangsmåten på de første teppene har jeg skrevet om her, jeg gjør det ikke helt slik lenger, men det skal jeg få beskrevet en gang.

stripeteppe05

Jeg bruker spraylim og limer forstykket på bakstykket! Da er det jammen ikke lenge igjen! Jeg har jo valgt fleece bak av to grunner: Det er deilig å ha over seg som pledd i sofaen, men ikke minst – det er lettere å sy fast toppen til bakstykket når det bare er to deler.

stripeteppe06

Jeg syr langs annenhver stripe, helt fra toppen av teppet og ned til bunnen. Slik fester jeg topp og bakstykke sammen.

stripeteppe07

Til slutt syr jeg på noe som kalles “dobbel lukkekant”. Denne syr jeg fast fra retten, og nå – som det er gjort – har jeg “bare” 7,5 meter håndsøm igjen før teppet er ferdig. For denne kanten synes jeg blir absolutt penest når jeg syr fast for hånd på baksiden. Og der er jeg nå, nå holder jeg på å sy kanten på for hånd.

Så jeg syr jo litt utenom bare å lage nye episoder til Ninas syrom – men bare sånn at dere vet det: Hele dette teppet er BARE sydd med rettsøm! Så en kommer ganske langt med rette sømmer.

Ha en fin kveld – i morgen kommer et lite prosjekt fra Ninas syrom igjen 🙂

Share