Ninas syrom: Lavendelpose

Lavendelpose
Velkommen til første sømprosjekt i serien min Ninas syrom! Vi begynner forsiktig – og praktisk! Vi lager en liten lavendelpose, som du enten kan beholde selv eller gi vekk til noen som skal ha en liten oppmerksomhet.

Mål:
2 stoffstykker som hver måler 12 x 12 cm
1 “vaskemiddelskje” med lavendel
I tillegg har jeg brukt taggesaks til å klippe rundt kantene, det er ikke nødvendig, men en fin liten avslutning som hindrer rakning. Du kan også frynse opp stoffet ved å rive av de ytterste trådene ca 0,5 cm på hver side. Det er kjempefint om du bruker lin. 

Tips:
Øv deg på å stoppe symaskinen med nålen nede. Om du har elektronisk maskin kan du som regel velge dette med en knapp, men på mekaniske maskiner må dette øves inn med kontroll over pedalen. Det er lurt å stoppe med nålen nede når du skal snu arbeidene dine i hjørnene.

Lavendel får du på apoteket og kanskje i din egen hage.

Husk å oppdatere ditt første prosjektark med innstillingene på din maskin.

***

Lær å sy!
Har du lyst til å lære å sy, både på vanlig symaskin, overlock, coverlock eller broderimaskin? Da bør du følge med serien min Ninas syrom. Her vil du få egne episoder med teknikker – slik at du slipper å se deg gjennom lange prosjekter for å lære en liten ting, og du vil få prosjekter – som da blir kortere, fordi selve teknikkene presenteres i egne videoer. Så følg med!

Share