Glidelåspung til 20 kroner (budsjettvennlig julegavetips 12)

Vi har kommet helt til 12. julegave på budsjett! Dette har jammen gått raskt!

20161113_090446-2

Men i dag er det altså et fint og veldig anvendelig tips – nemlig en glidelåspung. Du kan lage din så stor eller liten du vil, grunnen til at jeg valgte mine mål er at jeg har fått nye gardiner i stuen, og dette er restene som jeg måtte klippe av i bunn. Værre er det ikke.

Du kan selvsagt lage i fine stoffer eller bomullslerret, og dette blir nesten ikke dyrerer enn gildelåsen du setter i.

Jeg har, bare for å vise alternativer, strøket på noen strykemerker. Jeg skal ikke gi denne vekk, men ha den selv i strikketøyposen min, og ha nålebrev, maskemarkører og lignende i. Da passet det supert med disse merkene jeg hadde liggende. Jeg kutter jo slike selv, men det er å få kjøpt billig i facebookgrupper, og ta også en titt i din lokale sybutikk om du vil.

Så skal vi ikke glemme at det går helt supert å applikere på motiver, filmen til dette finner du nederst i innlegget.

Fremgangsmåte:
Nøyaktig som i filmen under.

Klippemål: 29 , 2 x ytterstoff og 2 x fòr
Nål: Vanlig (80)
Sytråd: : Vanlig (jeg bruker polyester Guterman)
Stoff: Bomullstoff eller det du har. Er det veldig tynt kan du bruke litt bordvatt eller ett støttestoff. (Se mitt tips nummer 10 her)
Glidelås: Ca 5 cm lenger enn kanten den skal sys fast i, så her: 35 cm

Regnestykke:
Om du bruker Ditte fra Ikea, litt bordvatt og glidelås i metervare kommer hele mappen på ca 10 kroner. Men fordi det er vanligst å kjøpe glidelåser i ferdige stykker, til ca 15 kroner, blir prosjektets pris satt til 20 kroner.

 

Applikering av motiver:

Share