Kåpe fra kurs hos Tine Solheim

kåpe01

Dere som følger med på bloggen og ikke minst, facebooksiden min, dere har skjønt det for lenge siden! Jeg er helfrelst etter sykurs hos Tine Solheim for to uker siden. I kjent Nina-stil satt jeg i gang med et prosjekt jeg ikke på noen måte ante konsekvensene av. Jeg ville nemlig sy meg en kåpe, og hadde falt helt for en i Tines første sybok, Sy magisk.

kåpe02

Alle kursdeltagere møtte opp fredag ettermiddag, fikk servert suppe og hadde en gjennomgang hva vi skulle sy og hvilke stoff vi ville bruke. Jeg var eneste som skulle sy kåpe, og hadde ikke med noen stoff for å komme litt ut av den vanlige “boksen” min. Så fredag kveld reiste en gjeng av oss, sammen med Tine, til SAAB tekstil på Grønland. Store verden, der skal jeg tilbake!

kåpe03
(klikk på bildet for større bilde)

Jeg fant en lekker blonde, forstoff, knapper og litt ymse bånd der, og boken er slått opp på kåpen jeg falt sånn for. (Så dere som har spurt meg om mønsteret på denne så er det altså veldig lett tilgjengelig i den flotte boken Magisk søm).

kåpe06

Hele lørdagen gikk med til å tegne av og tilpasse mønsteret. Her hadde det vært enklere om jeg hadde sydd kjole som mange andre, men dere kjenner jo meg… høye kneløft er stilen 🙂

kåpe05

Da jeg begynte å klippe ut stoffet var klokken allerede blitt fire, og det var bare en time igjen av lørdagen. Da fikk jeg kjempehjelp! For nå skulle den kreative biten få utløp – hva skulle kåpen pyntes med??

kåpe04

Her prøver vi blonder og stasj i forskjellige formasjoner på kåpen. Jeg fikk tilbud om å stå videre i atelieet utover kvelden, og jeg fortsatte halvannen time til, før jeg reiste til hotellet. Men jeg skjønte jo at det var ikke sjanse i havet å bli ferdig om jeg ikke jobbet utover kvelden. Så symaskiner ble tatt opp på rommet, og jeg sydde til halv ett om natten – det meste håndsøm for å få ferdig de tingene som tok tid.

kåpe09
Hotellrommet med symaskiner og Skal vi danse på TV 🙂

Jeg skjønte og at uten plan for siste dagen ville jeg ikke komme i havn – og nå var målet mitt nedjustert til å få hjelp til å sette inn det ene ermet. Så plan ble skrevet på morgenkvisten:
kåpe07

Det var fremdeles en del håndsøm som gjensto og det tok jeg fortløpende.

kåpe10

Da kurshelgen var ferdig, hadde jeg sydd kåpen med ett erme, foret var helt ferdig og det samme var kragen. Det som manglet var å sy på blonde på ermet for hånd, sette i ermet nr 2, sette i foret, sy knapphull og knapper. Overkommelig – tenkte jeg – men du verden det har tatt tid!

For – da jeg sydde i foret gikk jeg tom for undertråd og måtte gjøre det en gang til (er det ikke typisk??).

Og foret var helt satt i, oppdaget jeg at høyre frontstykke (som har blonde på seg) var 3 cm lenger enn det andre. Antakelig har stoffet dradd seg da jeg sydde blonden på og jeg tenkte ikke på at det var noe som jeg måtte sjekke. OK, så gikk det i orden, men så oppdaget jeg at symaskinen min ikke ville sy så store knapphull. (Knappene ER store). Så frem med en annen maskin. Til slutt vrangsydde jeg ermene og da var kåpen ferdig da jeg hadde sydd i knappene for hånd. Men jammen tok det tid. Og jammen er kåpen flott og god!!

kåpe08

Her er vi, Tine Solheim og jeg, etter endt kurs. For en fantastisk helg, og så gøy å få litt innblikk i hvordan proffene jobber! Både håndtering av symaskin og tanktegang når det gjelder komposisjon. Uten tvil – jeg er medlem i fanklubben til Tine, det er helt sikkert!

Planen videre når det gjelder klær til meg selv er å sy noe fra boken Sy Magisk, der er fine grunnmønstre som gir store muligheter for å variere disse!

Share