Ninas syrom: Applikasjon, å applikere

Det å applikere er en veldig fin måte å lage egnde uttrykk på. Om det være seg figurer, tekst, symboler eller barnetegninger du ønsker å overføre, så gjør det absolutt det lille ekstra.

I denne episoden av Ninas syrom viser jeg deg hvordan du bruker Vliesofix, hvordan du stabiliserer og hvordan du kan finne motiver til å applikere. Jeg snakker også om applikasjon på stretch-stoff (det er jo inn akkurat nå!) og hvordan du skal gjøre for å få penest mulig resultat.

Det finnes mange mulige sømmer for å sy applikasjoner. En av favorittene mine er den jeg bruker i episoden, knapphullssting, men ikke alle maskiner har denne. Fortvil ikke – jeg synes også det blir veldig fint å bruke en tett og smal sikksakk! Så prøv dette!

Sikksakk til applikering:
Bredde: 3 mm
Lengde: 0,5 mm (ja, 0,5)

Her har jeg forresten fått tak i en slik fot jeg snakker om i episoden, til applikering. Som dere ser, så er det altså ikke nødvendig for å få det til, men det gjør det mye lettere å se hvor en syr.

Applikering

***

Lær å sy! Gratis nettkurs!
Har du lyst til å lære å sy, både på vanlig symaskin, overlock, coverlock eller broderimaskin? Da bør du følge med serien min Ninas syrom. Her vil du få egne episoder med teknikker – slik at du slipper å se deg gjennom lange prosjekter for å lære en liten ting, og du vil få prosjekter – som da blir kortere, fordi selve teknikkene presenteres i egne videoer. Så følg med!

 

Share