Ninas syrom: Sikksakk og kaste over

Hvem har vel ikke hørt “og så kaster du bare over”. Men hva i all verden betyr det? Hva er det som skal kastes hvor og hvorfor skal det kastes over og ikke vekk?

Mange uttrykk går igjen når en syr, og det å kaste over er mye brukt – både i tekst og ikke minst i prosjekter hvor en ikke vil at ting skal rakne. Når du vrangsyr er det ikke alltid at du trenger å kaste over.

I noen mønstre skriver de også “Overlokk / Overlock alle deler før du begynner”. Det betyr det samme – altså å kaste over alle kanter før du syr sammen.

Husk å fylle ut teknikkarket ditt med sikksakk i forskjellige bredder og lengder slik at du kan se på dette ved behov.

***

Lær å sy!
Har du lyst til å lære å sy, både på vanlig symaskin, overlock, coverlock eller broderimaskin? Da bør du følge med serien min Ninas syrom. Her vil du få egne episoder med teknikker – slik at du slipper å se deg gjennom lange prosjekter for å lære en liten ting, og du vil få prosjekter – som da blir kortere, fordi selve teknikkene presenteres i egne videoer. Så følg med!

Share