Ninas syrom: Enkel gavepose

En enkel gavepose kan alltid være kjekt å ha på lur. Mangler du innpakkingspapir, kan du bruke denne til å gi vekk noe i. Og skal du gi vekk en vinflaske kan denne også brukes. Det er bare å finne stoffene som passer sammen. Eller hva med å lage den av et avkappet dongeribukse-ben?

Vel – nå er ikke hensikten min at du BARE skal lage deg en liten gavepose. Vi er nemlig på vei til noe mye mer gøy! Nemlig: Design ditt eget nett eller veske!! Og hadde jeg begynt rett på det, så hadde du kanskje tenkt: Dette får jeg aldri til! Og det er jo ikke tilfelle, en må bare ta prosjektene ett skritt av gangen, en søm av gangen! Så inntil nesteepisode så er det lurt å lage seg en liten pose som dette, og den bruker vi i neste episode også!

Ord og uttrykk:
Friarm
– Når en kan fjerne boksen eller platen foran symaskinen, slik at en kan tre noe “innpå” symaskinen. Den delen du trer posen din inn på kalles friarm. Ikke alle maskiner har dette.

Tips: Husk å sette tilbake til rettsøm når du har sydd sikk-sakk! Dette glemmer jeg stadig vekk.

Klippemål: 2 stykker på hver 30 x 40 cm
Sømvalg: Rettsøm til sammensying og sikksakk til å kaste over
Stinglengde: 
2,5 (rettsøm)
Stingbredde: 0

Stinglengde: 2,5 (sikk-sakk)
Stingbredde: 4

***

Lær å sy!
Har du lyst til å lære å sy, både på vanlig symaskin, overlock, coverlock eller broderimaskin? Da bør du følge med serien min Ninas syrom. Her vil du få egne episoder med teknikker – slik at du slipper å se deg gjennom lange prosjekter for å lære en liten ting, og du vil få prosjekter – som da blir kortere, fordi selve teknikkene presenteres i egne videoer. Så følg med!

Share