Introduksjon: Ninas syrom – et komplett videobibliotek!

Nå er jeg spent her!

Nå går jeg nemlig i gang med å publisere mine videoer!

teaser2 (3).Movie_Snapshot

Etter en lang planleggingstid og testing av hvordan jeg skulle klare å gjennomføre dette, er jeg nå i havn. Det vil si – så godt som jeg føler at jeg trenger å være. Dette er tross alt bare en hobby for meg, og noe jeg tutler med på kveldstid, når jeg ikke spiller i korps, er aktiv i husflidslaget eller holder på med andre ting.

Jeg gjør mye rart på syrommet – også utenom å sy – og det kommer til å bli innslag av dette også i serein min. Men primært ønsker jeg (også for min egen del) å publisere et komplett videobibliotek for sømteknikker, tips og triks når det gjelder symaskiner. Ikke bare vanlige symaskiner, men også overlock, coverlock og broderimaskiner. Vedlikehold, feilsøking, hvordan sy sånn og sånn… ja jeg har masse klart og det hele begynner nå med en velkomstvideo som tar for seg hva jeg anbefaler at du har om du er helt ny!

Jeg kommer alltid til å legge alle mål og oversiktslister her på bloggen, og jeg ber også om at alle spørsmål til filmene eller ønsker om andre tema blir lagt i kommentarfeltet under de respektive filmene her på bloggen. Da er det mye lettere for meg å følge opp dette (for igjen – dette er bare en hobby 🙂 )

Så – det jeg anbefaler du har når du skal begynne å sy:

  • Stoffsaks
  • Saks til alt annet enn stoff
  • Symaskinnåler og god tråd
  • Sprettekniv
  • Merkekritt/blyant
  • Målebånd
  • Knappenåler
  • Vanlig blyant
  • Fingerbøl og håndsømnåler

Med andre ord – ikke så veldig mye en trenger når en skal starte opp!

Oppdatering:
Jeg har fått spørsmål hvor jeg har kjøpt de fine merkepennene mine. De har jeg kjøpt på en quilte og sybutikk som heter Quilteloftet. (Der kan du bestille pr telefon og få tilsendt i posten!!) Jeg vil tro du får dette i de fleste godt utstyrte sybutikker, og i hvertfall de som driver med lappesøm.

Sandpapiret jeg bruker er finhetsgrad 320.

Ønsker du å følge med hva jeg holder på med på instagram så finner du meg på @ninahovemyhre

Nå er jeg veldig spent – og håper at dette vil inspirere noen helt “ferske” til å våge å finne frem symaskinen!! Jeg vil inspirere deg slik at du vil og kan lære å sy!

Hilsen Nina

***

Lær å sy!
Har du lyst til å lære å sy, både på vanlig symaskin, overlock, coverlock eller broderimaskin? Da bør du følge med serien min Ninas syrom. Her vil du få egne episoder med teknikker – slik at du slipper å se deg gjennom lange prosjekter for å lære en liten ting, og du vil få prosjekter – som da blir kortere, fordi selve teknikkene presenteres i egne videoer. Så følg med!

Share