Notatbøker er en lidenskap for meg

Alle som kjenner meg vet at en av mine lidenskaper er notatbøker. I alle fasonger. Store, små, linjer, ruter, blanke ark, fine omslag, nøytrale omslag… ja det er ingen restriksjoner.

De er full av potensiale for hva som kan fylle de. Mange små sider som bare venter på å få ideer, farger, tegninger og skriblerier.

Ble ikke disse tre morsomme? To med blanke ark og en med linjer.

Notatbok02

For et par år siden traff jeg flinke Kaja Marie, forfatter, oversetter, designer for Du store alpakka og med et kreativt overskudd som overgår de fleste. Hun laget kladdebøker og jeg fikk ikke deltatt på marked for å sikre meg en av disse. For de var nydelige og flott laget. Og jeg tenkte “at hun gidder”. Ikke negativt, men i form av at dette, ja dette kunne jeg bare ikke skjønne at noen ville drive med.

Og hva har jeg gjort i helgen… Jo – laget notatbøker. Ikke av samme kvalitet som Kaja Maries, men likefult på akseptabelt nybegynnernivå.

Jeg har fått flere spørsmål om hvordan jeg gjør dette, og min løsning er ganske enkel.

Jeg begynner med å brette A4 papir i to, til A5 størrelse. Og bretter godt, sånn at det blir en skarp brettekant. Når jeg har nok ark til boken min, bretter jeg omslaget på samme måte. Deretter setter jeg det sammen med slike papirklemmer som dere ser på bildet under, stikker 5 hull i ryggen/midten med syl (OBS! Ha noe under som du kan stikke ned i, et skjærebrett for eksempel) og så syr jeg med sterk tråd. Jeg begynner i midterste hullet og syr gjennom alle hullene til jeg igjen kommer tilbake til midten, og knyter en båtmansknop.

Notatbok01

Deretter kutter jeg notatboken til ønsket størrelse, de som det er bilde av øverst har fått blitt ca 11 x 21,5 cm.

Jeg kan ikke si annet enn at jeg har fått dilla. Og jeg elsker virkelig notatbøker.

På nettet finnes det også mange gratis nedlastbare filer – kalendere, huskelister, ark med ruter og linjer, notelinjer og mere. Her er det bare fantasien som setter begrensingene.

Ble du også inspirert til å gjøre noe du aldri hadde trodd du skulle gjøre? Så bra! Det er det jeg synes er det gøyeste med å blogge – å utveksle ideer og inspirasjon!

Share