Blonderibbet sjal – Lacy rib shawl- ferdig!

Lacy rib 02

For tre år siden møtte jeg den flotte designeren Linda Marveng for første gang – av mange!

Hun kom da til Larvik Husflidslag for å presentere den helt nye boken sin, To rett, en vrang – Designstrikk.  Jeg hadde, frem til foredraget, bare lånt boken noen ganger (jepp- noen ganger!) på biblioteket, men fikk ikke helt følelsen for at disse designene passer for andre enn de veldig flotte modellene i boken. Men du verden – det ble anderledes å se disse plaggene ferdigstrikket. Vi fikk en flott presentasjon av tankene bak plaggene, hvordan de ble til og konstruert, vi fikk prøver plagg og kjenne og ta på strukturene.

Av alle strikkebøker jeg har er dett den mest brukte boken min nå. Av bokens flotte design har jeg nå strikket fire design og dette blir det femte.  I tillegg har jeg tatt noen avgjørelser – jeg “gidder” ikke lengre strikke dårlige design som jeg ikke vet passer når jeg er ferdig – så nå strikker jeg mer eller mindre bare Lindas design. De er lett å få tak i, hun er ofte på trykk i Familien, og hadde senest en stor serie i det helt nye magasinet Familien Trend. I tillegg er alle design tilgjengelig på Ravelry slik at en kan kjøpe ett og ett design.

Lacy rib 03

Jeg syr mye og er opptatt av at klær skal passe og ha en fasong. Når Linda konstruerer sine strikkeplagg har hun en klar og bevisst plan for plaggets fasong på kroppen, og om dere titter på de forskjellige som har strikket hennes design på Ravelry, ser dere at hun får til noe fantastisk: Plaggene er flott på de slanke og veldig flatterende på oss litt større! Så hvorfor velge noe annet?

Lacy rib 01

Jeg har hatt litt strikke-tørke i vinter, eller skal jeg si – monteringstørke – så jeg har nå flere plagg som ligger her 95 % ferdige som bare trenger sammensying og litt sluttgjøring. Fremover kommer disse etterhvert som jeg blir ferdig.

Men – settet jeg har på meg heter “Blonderibbet sjal” og er fra boken, og kan kjøpes enkeltvis på Ravelry her. Det er tredelt – løs hals, pulsvanter og sjalet, som er kneppet i hver side som en bolero.

Prosjektet mitt på Ravelry finner du her, jeg har brukt originalgarnet Colina fra Tedman og Kvist, og strikkepinner 3 mm.

Kan ikke si annet enn at jeg føler meg fin i dette 🙂

Share