Scandori – min versjon av Midori-systemet

Scandori er min versjon av Midori. Aldri hørt om Midori? Nei, ikke jeg heller, før venninne Silje, som lager egne lekre smykker samt forhandler andre smykker var på besøk og sa det samme: Har du hørt om Midori?

scandori02

Midori Traveller’s Notebook er et Japansk system for å ha kalener/notatbøker etc. Veldig kort forklart kan det se ut som Filofax, men med strikk-system i ryggen i stedet for ringer. Det gir en fleksibilitet i forhold til at en setter inn hele notatbøker i heftet. Målene er ikke helt standard, men det å lage egne notatbøker er veldig enkelt (se mitt forrige blogginnlegg).

Ved hjelp av ekstra strikk kan en sette inn så mange bøker eller innstikk en ønsker, det ligger haugevis av videoer om dette på Youtube, her for eksempel.

scandori04

Hva kan jeg si – jeg er hektet. Hvordan jeg har klart meg uten skjønner jeg ikke! På nett finnes mengder med ferdige maler som kan skrives ut – linjer, ruter, forskjellige typer kalendere for både uker, måneder og år- og søker du på youtube finner du en enorm mengde videoer. På dette bildet den boken jeg bruker for å planlegge middager og handleliste, den har jeg laget selv i Word, skrevet ut og stiftet i ryggen.

scandori03

De kommer normalt i tre størrelser, for å ha notat bøker i størrelse 11 x 21 (full størrelse, øverst), 9 x 14 cm (“field note” størrelse, de to nederst til venstre) og 9 x 12,5 cm (pass størrelse, de to nederst til høyre).

Jeg klarte til slutt å få tak i rødt og sort lær (huffda – det var ikke billig), men da fikk jeg også samtidig laget noen ekstra, så om du vil ha kan du sende meg en melding. Full størrelse for 245 (inkl porto) og de to mindre størrelsene for 195 (inkl porto).

Mine kaller jeg Scandori (altså Scandinavian made dori) og jeg har allerede faktisk fått bestillinger på disse fra andre siden av jordkloden – jeg er overveldet!

Her er en annen type innstikk jeg har laget, en laminert lomme til å oppbevare løse ting, og fordi den er laminert er den også et fint sted å oppbevare post-it lapper.

scandori06

 

Jeg har en del planer for bøker jeg skal lage, strikkenotatbok og hageplanlegging er absolutt bland disse!

Så – om du ønsker deg en Scandori, (245/195 inkl porto), raskere og billigere tilsendt enn fra utlandet, i rødt eller sort og i kvalitetslær, så send en melding via facebookgruppen min eller legg en kommentar her 🙂

Share