De lokale perlene

I går var jeg på en liten handlerunde, med innlagt stopp på en nyåpnet gårdsbutikk som heter Fat og Fe. De baserer seg på økologiske varer (hjemmelaget musli, blant annet), egg fra frittgående høner, vaktelegg, og masse lekre ting både til interiør og gaver.

fatogfe01

Det er døtrene til keramiker Inger Hilde Engelstad som driver denne butikken på gården, og heldigvis for det, for derfor finner en også Inger Hildes fantastiske keramikk der. Det vil si – ikke så mye etter jeg var der i går 😉 Hun lager disse fantastiske hjertekoppene og jeg har ikke funnet utsalg av hennes keramikk andre steder. Som (kanskje?) eneste lærer i skinnfellsøm og trykking av skinnfell i Vestfold (jeg har ikke funnet andre da jeg satt som studieleder i husflidslaget) så er det også en glede å se hennes flotte skinntrykk. Så både sitteunderlag og hele skinn finnes også i butikken.

Duften av nystekte, økologiske vaffler møtte meg i døren da jeg kom inn og hele atmosfæren var fantastisk!

Dette er bare 5 minutter fra det kjente Gjennestad Hagesenter i Stokke, selv om jeg tror kanskje gården ligger i Sanderfjord. Gjennestad har gartnerskole og dyrker frem sine egne planter, og er du i området så ville jeg stoppet på begge disse stedene! Dette er sånn ca midt mellom Tønsberg og Sandefjord.

fatogfe02

4 kopper ble det – bare til meg 🙂 (Mannen drikker av krus). En til jobb, en hjemme (den laveste for den går i nespressomaskinen), en til hytten og en til å ha med rundt når jeg er på diverse aktiviteter.

Det er så viktig å benytte seg av slike tilbud for å bevare de! Kanskje har du en liten gårdsbutikk eller tilsvarende i nærheten. Tenk på at de trenger deg!

Jeg regner med jeg har sydd de siste kremmerhusene for en stund. Når jeg finner noe gøy å sy så klarer jeg ikke la være.  Disse supre kremmerhusene er bare så gøy å sy! Ja – så er det (heldigvis!!) lenge til jul, men når det er så gøy så bare må jeg sy et par sånne innimellom! Men nå tror jeg at jeg har nok.

Fremdeles samme engel som på de andre kremmerhusene. (Er hun ikke søt?)

Utsiden er laget av lin og bomull og innsiden er bomull, et ganske tykkvevd møbelstoff. Dette er også en bit jeg har spart og spart på. I stedet for å lage hempe har jeg også denne gang satt i en maljer.

julekremmerhus 08

 

julekremmerhus 09

Mønster: Julekremmerhus fra Amica Patterns

Maljer, rester av lin/bomull og bomull-stoff.

Share