Betongstøping og vikingmarked

Det har vært en nydelig helg her i øst!
Vi har benyttet helgen til å besøke et enormt stort vikingmarked som ble arrangert i Borre (nærheten av Horten) i helgen. Det arrangeres annenhvert år og er ett av de største i Norden.
Borre01

Mange ting imponerte i helgen! Ikke en mobiltelefon å se (blant vikingene), flotte klær som var håndsydde, god kvalitet på håndtverket og flotte utstillinger.

Borre02

Av håndarbeid var det mye farging av garn, brikkevev, søm i skinn og lær, nålebinding, forskjellige trearbeider og smykker. Flotte arbeider og flotte utstillere! Jeg så noen brikkevevde bånd som var helt utrolige! Kjempegøy å se så dyktige folk.

Borre03
Noen solgte også vikingmat, jeg kjøpte ikke baconsuppe, men en sånn lekker gryte til å ha over bålet skulle jeg gjerne hatt meg (men den var ikke til salgs 🙂 )

hage01

I dag har det vært litt planting. Eller omplanting. Vi har en liten chilliplantasje i kjøkkenvinduene, og de nye plantene trenger større plass. Den største planten er en type som har veldig liten frukt (2-3 cm) men som er inn i granskauen sterk, de små plantene er en type som har vanlige chilli.

hage02

Så har jeg endelig fått tak i etterlengtete bærbusker. Ikke så veldig mange planter, en av hver av solbær, bjørnebær, rips og bringebær. Akkurat nok til litt sylting – eller bare å varme til isen neste sommer.

hage03
Og aller sist har jeg fått lagt ut mine støpte føtter. Dette bedet er litt bredt, og for å holde god blomstring på både roser og klematis må de vissne fjernes. Det er vanskelig uten å stå midt i bedet, så derfor tenkte jeg at to slike var en god ide. Støpeformene er kjøpt på panduro, og sementen var rester etter ett av mannens støpeprosjekter her for en stund siden. Jeg skjønner ikke veksten på lavendelen min i forkant. Den skulle bli tett og lav, i stedet går den for enorm så raskt som mulig. Jeg får klippe den litt til høsten 🙂

Ønsker dere alle en kjempefin uke!!

Share