Spinning i året som gikk

Jeg er medlem på et forum som heter Spinnerens hjem. Spinner du, og vil diskutere med likesinnede anbefaler jeg deg å ta turen hit, det er veldig hyggelig og masse hjelp og inspirasjon!

Der blir vi oppmodet til å ta en oppsummering av spinneåret som har vært, og det er en god oppmoding – for det er faktisk greit å få summert hva som skjedde i fjor – og hva en vil i år!

I år har jeg beveget meg ut på flere ting som var relativt nye. Jeg har jobbet mye med farge og fiberblandinger på kardemaskinen min. Til nå har jeg farget og jobbet med farget fiber, nå har jeg tatt mine fargete fiber og blandet. Det er noe som har gitt stor mersmak!

Så har jeg faktisk (kryss i taket) spunnet uvasket fiber! Jeg – som “aldri” skulle spinne uvasket.  Men jeg har fått tak i noe helt aldeles nydelig alpakka fra Alpakkahuset og den bare “ropte” til meg at jeg skulle spinne den uvasket – og ukardet!

Jeg har vært på radioen og promotert strikkekafeen hvor vi hadde spinning som tema. Det var gøy, det kom mange på strikkekafe som hadde med rokker de vill jeg skulle ta en titt på. Jeg er ingen ekspert men relativt teknisk, så “mekking” er jeg god på 🙂

Jeg ble spurt av historielaget om å spinne på deres åpne dag, og det var artig. Det er veldig kontaktskapende å spinne på slike arrangementer og tror dere ikke jeg kom i avisen også!

Men så til det som jeg er aller mest stolt av – vi har fått satt i gang spinnering i husflidslaget! Etter at jeg holdt spinnekurs i Larvik Husflidslag i høst var det flere som var interessert i å fortsette i spinnering, så nå er vi en god gjeng som møtes en gang i måneden og spinner! Dette er åpent for alle som har rokk eller håndtein, ta kontakt hvis du er interessert!

Her er bilde fra kurset, en av damene som slet litt viste seg å være en ekspert på ukardet alpakka!

Og denne utrolig tøffe luen ble laget av en annen dame på spinnekurset. Hun hadde aldri spunnet før, og noe av det jeg beundrer mest er at hun har laget noe av sitt første garn – som ble så STILIG!!

Så for å følge opp i samme stil tok jeg mot til meg og brukte mitt første selvfargede, selvspunnede garn og strikket sjal. Så her er mitt Havrefjellsjal, som er midt i blinken til dongeri!

På slutten av året nå har jeg fått en nydelig dalasau-fell som jeg skal jobbe med i 2013! Dette blir helt nytt å systematisk jobbe meg gjennom en hel fell!

Spinneringen fortsetter en gang i måneden frem til sommeren og det synes jeg er fantastisk!

 

Share