VM genseren 2013 – eller VM jakken – som det ble her!

Ca annenhvert år strikker jeg ny jakke til mannen min. Han er av den varmblodige typen og bruker disse strikkejakkene som ytterjakker.

Det jeg ikke synes er like gøy med alle strikkejakker til menn er at det blir veldig “husflid” og fordi han også bruker disse jakkene på jobb, så må jeg lete litt for å finne bra mønstre som passer også til slikt.

I år var det enkelt. Den nye VMgenseren synes jeg er skikkelig tøff. Og fargevalget den er presentert i er også stilig. Så da var jo det eneste problemet at det var en genser og ikke en jakke. Det løste jeg ved å legge opp 5 ekstra masker midt foran, som jeg strikket vrang med begge fargene, hele veien til toppen. Her sydde jeg og klippet opp, strikket belegg og sydde glidelåsen fast i belegget.

Glidelåsen går ikke helt opp. Øverst har jeg nemlig sydd fast to par hekter slik mannen kan hekte den sammen i toppen uten å lukke glidelåsen.

Og helt nederst har jeg ikke fulg oppskriften. Jo, jeg har løpegang, men jeg har sydd inn en strikk der, og ikke snorer som kan strammes.

Og mannen – han var fornøyd! Jakken ble vasket og blokket – og den var ikke tørr en gang før den skulle være med på lørdagsfrokost på frokoststedet vårt!

Ermene strikket jeg aller først, og det var jeg glad for da jeg var ferdig med bolen 🙂 Og – nå er det ca to år til neste jakke!

For de som er på Ravelry er det mange flere bilder her

Share