BH nummer 8 – med blonder og vatt

Selv om basismønsteret er det samme jeg har brukt før, har jeg gjort en del endringer. Det er kanskje ikke lett å se – men “broen”, altså delen midt i senter, er på denne et helt stykke. På de andre jeg har sydd, har den pleid å være delt på midten og deretter sydd sammen.

I tillegg har jeg selv laget mønsterdeler for å tilpasse blonder og strikk på de rette stedene, og for å lage vatterte skåler på innsiden.

Og det er jo det gøyeste – når jeg har et mønster som passer (uansett hva) – så gjøre endringer som gjør stor forskjell i utseende, men ingen forskjell i passform.

Og denne gangen var det altså vatten som var største forskjellen.
Her er mønsterdelene klippet ut:

Deretter ble de sydd sammen med sikksakk, kant mot kant og uten overlapp, slik at sømmen ble helt flat.

Deretter sydde jeg blonden som skulle på utsiden. Jeg la den oppå vatten og fordelte den jevnt på plass med knappenåler.

Da det var gjort med begge, begynte jeg og nåle og sy de fast i båndet. (Jeg syr alltid båndet først).

Når begge skålene var på plass, var det “bare” å sy ferdig BHen som tidligere. Det var litt mer konsentrasjon med disse, for BHen tok litt større plass når jeg sydde, for skålene er jo litt stivere. Ikke noe stort problem, men måtte bare passe på når jeg skulle fjerne alt fra symaskinen og få det på plass.

Stoff, strikk og blonder er fra B-wear , vatten er fra Unik som deg og foldestrikk fra Singer sysenter i Larvik.

Dette er samme mønsteret som jeg har brukt på de tidligere, fra BH nummer 3 var dette helt “innkjørt”. Dette er altså fremdeles en blanding mellom båndet, som er Jessica fra B.Wear, og koppene, som er Maya Bra, et gratismønster her. 

Og viktig med kontroll på alle delene, jeg kutter og har de i boksen til hele BHen er ferdig sydd:

Share