Video: Slik syr du dobbel ribkant i halslinningen

Det er mange måter å avslutte en halslinning på. Og en som er veldig pen, er en dobbel ribkant. Det er også flere måter å sy en dobbel ribkant på, du kan sy ribben sammen som en ring, og sy den på halsen, men jeg synes at å sy den på som er lang remse er en veldig fin måte å gjøre det på.

Videoen er ikke mer enn 5 minutter, så ta gjerne en titt 🙂

Denne metoden bruker jeg når jeg syr til meg selv også. Da har jeg en mye bredere ribkant, til barn klipper jeg 4 cm, bretter i to og har 1 cm sømmonn – da blir kanten som synes 1 cm. Til meg (og voksen) klipper jeg 8 cm, bretter i 2, 1 cm sømmonn, da blir kanten 3 cm.

Om du ikke allerede har et mønster til en helt enkel genser, så har jeg laget denne.

For å sy en helt enkel genserkan du se denne:

Og om du har lyst til å kante med kantbånd og tvillingnål kan du ta en titt her:

Share