Ny Fanajakke, Fanakofte eller Fanatrøye

Jeg har strikket en ny Fanajakke til Olav, dette er nummer 4 han får. Det som er litt ekstra gøy denne gangen, er at jeg har farget garnet selv. Det er en skikkelig deilig garnkvalitet som har ca tykkelsen til Sisu, men som er spunnet litt løsere. Jeg har ikke så mye igjen av det, så jeg prioriterer sånne koselige prosjekter.

Jeg syr med symaskin før jeg klipper, to ganger. Sikksakk begge gangene, men jeg passer på at jeg endrer stinglengden på de to rundene, slik at jeg er helt sikker på at sikk-sakken forskyver seg.

Jeg har bredden på 4 mm på begge rundene, men jeg veksler mellom 1 mm og 1,5 mm stinglengde.

Jeg begynner med selve knappestolpen. Der strikker jeg alltid 5 masker vrang med alle tråder på hver runde. Om jeg skifter garnnøster underveis, gjør jeg det i de 5 maskene, så slipper jeg feste tråder til dette andre steder på jakken. Det er også mye lettere å klippe/sy langs disse vrangmaskene.

Så altså – først knappestoplene, deretter til ermene.

Slik ser innsiden ut når jeg har klippet opp. Deretter syr jeg skuldersømmene, strikker opp knappestolpene og halskanten og syr fast knappene. Jeg synes alt dette er enklere å gjøre uten ermene i, mindre å ha i fanget mens jeg holder på.

Mønsteret er fra Sandes temahefte 30, klassikere 0-4 år.

Share