Hillesvåg ullvarefabrikk

Vi har hatt en kjempefin tur til Hillesvår ullvarefabrikk. Da vi kom ut der tok jeg først en kjapp tur i butikken, og så tenkte jeg – det skader jo ikke å spørre! Så jeg spurte om det var mulig å få en omvisning – og det fikk vi til gangs! Vi ble vist rundt av oldebarnet til han som startet fabrikken, og det var tydelig at han også satte pris på å vise rundt noen ull-entusiaster.

Det morsomme er, at mye av maskineriet var ganske likt det som de hadde på Sjøllingstad som vi besøkte i sommer – og det er jo en museumsfabrikk. Men et par ting bet jeg meg merke i: Det var rent og pent, ikke noe støv og ull i krokene, lageret av ferdigvarer var bra organisert og det var en trivelig atmosfære i produksjonslokalene. Ja – jeg er merkelig – men dette er ting jeg legger merke til!

De selger forgarn – veldig billig – og mannen vil ha jakke i spunnet forgarn (kardegarn). Blir antakelig litt kjedelig å sitte å spinne dette – men da kan han jo kanskje få spinne litt selv også 🙂 Så 4 slike ble med hjem til prosjekte ny jakke til mannen. (ca en kg til sammen)

Ja – og så garn og mønster til denne kjolen. Har kjøpt nok garn til å strikke den mye lenger, så jeg vil gjerne ha den som strikkekjole. Så dermed økte garnlageret, men jeg kunne ikke la være.

Jeg strikker litt også. I selvfarget Tusle. Knotty, noen fine strikkehansker jeg ble gjort oppmersom på av en venninne. Jeg strikker mønsteret lenger ned på håndleddet, for det må jo synes! Eller?

Share