Cable On Scarf – fletteskjerf som er like fint på begge sider!

I påsken strikket jeg også ferdig et skjerf – Cable On Scarf – som er designet av Linda Marveng.

Det spesielle med dette skjerfet – i tillegg til at det er fint – er at det er like fint på begge sider! Her har hun fått det til slik at det ikke er noen forside eller bakside og det gjør jo det hele mye enklere ved bruk! Jeg synes nemlig ikke “vrangsider” er så fine, og synes det er vanskelig å knyte skjerf med en tydelig forside og bakside. Med dette så er det ikke noe problem, her er ingen bakside!

Katten vår Tussi stiller veldig villig opp som modell, alt som er ull elsker hun! Som dere ser ville hun allerhelst hatt et slikt skjerf selv!

Mønsteret var opprinnelig publisert i Familien nr 2, 2015, men jeg har brukt det engelske mønsteret som kan kjøpes på Ravelry her. Om du ikke har strikket etter engelsk mønster før kan dette være en fin start! Etter min erfaring er de engelske mønstrene veldig mer tydelige i teksten enn norske, hvor jeg som regel finner ut at jeg skulle gjort noe samtidig med noe annet for 15 cm… Det har enda ikke skjedd meg med et engelsk mønster!

Jeg har strikket i Daletta fra Dale, ikke helt optimalt, men jeg hadde ikke nok pelsullgarn i fargen jeg ville ha. Jeg strikket på pinne 3, men VELDIG løst, så jeg kunne sikkert egentlig brukt pinne 4 eller 4,5.

Og et tips – kjempefint skjerf å gi bort i julepresang, og akkurat passe størrelse å ha i fanget nå når det er litt temperatur ute i luften!

Share