Ny heklet pute – Titanic

Putefest1

Jeg har – for første gang (!) heklet en pute! Og ikke hvilken som helst pute – nemlig puten Titanic, designet av Nina Granlund Sæther. Jeg har vært heldig og fått oppleve Nina ved ikke mindre enn tre anledninger da hun har holdt foredrag i Larvik Husflidslag – og det er litt av en dame, altså! Første gang hadde hun med boken Putefest, andre gang boken Raske sting – enkle broderier (som også nå er utgitt i USA!) og nå sist hadde hun med den nydeligste votteboken, Votter. Med Nina får en ikke bare en bokpresentasjon, en får en reise i historien, og det er helt fantastisk! ( Så er du i en strikkeforening eller husflidsorganisasjon – prøv å sikre deg henne til et foredrag!)

Men tilbake til første bok, (ikke hennes første bok, men den første jeg skrev om over) Putefest. Jeg var jo ikke i tvil om at her skulle jeg lage både den ene og andre puten, og sammen med en venninne bestilte vi garn i “hytt og pine”, for da fikk vi jo gratis porto. Sukk. Når skal jeg lære? For det garnet har tatt opp så mye plass på syrommet de siste 4 årene… Men nå er altså puten ferdig, og den er jo rett og slett kanonstilig! Og passer supert i vår nye sofa! Og den er DIGER! Og DEILIG!

Hekling er jeg ikke så god på, men det viser seg at det gjør jo ingenting!! Bare se hvor skakt og skjevt det var før jeg sydde på bakstykket og laget puten inni! Men det kan ingen se på den ferdige puten. Så moralen er: Det går bra!
Putefest2

Selve innerputen har jeg sydd av bare to hvite rektangler, og fylt med innholdet fra to puter fra Jysk, jeg fant nemlig ikke noen pute som passet til mine snodige mål.

Dette var et veldig gøy prosjekt, og det gøyeste er at mannen synes puten er så tøff! Så nå har vi rett og slett en kanonstilig pute i sofaen. Det ser virkelig ut som en gammel avisside!

Putefest3

 

Share