Ninas syrom: Passepoilert lomme med glidelås

Her kommer en stor overraskelse: Denne veldig elegante og lekre lommen med glidelås er på langt nær så vanskelig som den ser ut til! Faktisk, når du har prøvet deg selv, vil du se at den er ganske lett å få til, bare du klipper nøyaktig der du skal, og bruker strykejernet.

Ninas syrom passepoilert lomme helt ferdig (3).Movie_Snapshot

Denne lekre teknikken brukes på lommer, for eksempel baklommer i bukser, vester, jakkelommer og mere, da legges det gjerne inn et stoff i mellom som skjuler selve åpningen, og åpningen i seg selv lages mye mindre. Derfor er det ikke så dumt å sy noen av disse lommene for å øve litt.

Passepoilert lomme:

Klippemål:
2 stk: 20 x 25 cm
Stabilisering av noe slag: 4 x 18 cm
Glidelås 18 cm eller lengre (kan klippes ned). Glidelås i metervare er også kjekt å ha til sånne prosjekter.

***

Lær å sy!
Har du lyst til å lære å sy, både på vanlig symaskin, overlock, coverlock eller broderimaskin? Da bør du følge med serien min Ninas syrom. Her vil du få egne episoder med teknikker – slik at du slipper å se deg gjennom lange prosjekter for å lære en liten ting, og du vil få prosjekter – som da blir kortere, fordi selve teknikkene presenteres i egne videoer. Så følg med!

Share