Poncho med keltisk knute

For et par uker siden var jeg på foredrag med Denise Samson hos Larvik Husflidslag hvor hun snakket om sine design, hennes nye bok Hekta på fletter og viste frem masse flotte modeller. Men – ponchoen hun hadde på seg da hun kom var fantastisk! Og der var ikke oppskriften ferdig enda! Men – på tirsdag (ja tirsdag) kom hun ut med oppskriften og jeg var RETT inn på Ravelry her og kjøpte den. Og mitt prosjekt på Ravelry finner du her.

poncho2

Mest av alt falt jeg for det at det var en poncho! Det er veldig i motebildet nå, og jeg har en annen, veldig fin poncho fra Tinde som jeg bruker hele tiden som ytterplagg, mens denne skal være i stedet for genser.

poncho1

En venninne sa til meg at Nina, nå må ikke denne også bare bli liggende i strikkekurven, og det kan jeg si den ikke har, for jeg har jo strikket den ferdig på faktisk bare 5 dager. Samtidig har jeg også blokket andre ting som fyller opp strikkekurven unødvendig. Jeg får spørsmål om dette med blokking, og forklarer det lettest ved å henvise til Linda Marvengs flotte videoer på YouTube som du finner her.

poncho3

Jeg brukte 420 gram garn, og strikkepinner som angitt i mønsteret. Jeg brukte mitt eget garn, Fjone, som er 100 % merino.

Dette er et prosjekt jeg må si meg veldig fornøyd med, og ikke minst – denne kommer til å bli mye brukt! (Hva tror dere jeg har på meg nå??)

Hm, nå får jeg finne frem noe fra kurven og montere litt i kveld. Saken er egentlig den at jeg har lovet mannen ny jakke, den er nesten ferdigstrikket (bare ermene igjen) og nå finner jeg ikke oppskriften. Er det ikke typisk?

Share