Ninas syrom: KAM knapper og KAM tang, plastknapper og trykknapper

Kamknapper

KAM knapper er fine plast-trykknapper som kan settes i prosjektet ditt ved hjelp av knappepresse eller tang.

I episoden nevner jeg de tre størrelsene 16 (10,7 mm), 20 (12,4 mm)  og 24 (14,8 mm). I tillegg kommer de i str 14 og 22, og hva disse numrene egentlig referer til, ja, det vet jeg rett og slett ikke!

I følge produsenten er størrelse 20 den mest populære, og også den størrelsen som kommer i størst fargeutvalg. I tillegg kommer disse knappene med hjerter, stjerner og andre motiver, og disse motivknappene passer i verktøyet til str 20. De kommer også i blank eller matt.

Str 20 kan også bestilles med 3 forskjellige størrelser på stiften, avhengig av hvor mye stoff som skal være mellom ytter – og inner-delen. De jeg pleier å bruke har stift på 5,6 mm. Det er regnet som “standard” lengde, så er det en som er kortere og en som er lengre.

Slik ser selve tangen ut når den kommer:

Kam tang

 

***

Lær å sy! Gratis nettkurs!
Har du lyst til å lære å sy, både på vanlig symaskin, overlock, coverlock eller broderimaskin? Da bør du følge med serien min Ninas syrom. Her vil du få egne episoder med teknikker – slik at du slipper å se deg gjennom lange prosjekter for å lære en liten ting, og du vil få prosjekter – som da blir kortere, fordi selve teknikkene presenteres i egne videoer. Så følg med!

Share