Foreningen for omplassering av symaskiner

Jeg er selvutnevnt leder i foreningen for omplassering av symaskiner.

Det høres jo litt teit ut, men egentlig er det veldig bra! Og nei, det finnes ikke noen slik forening – ikke enda i hvertfall!

Jeg får nemlig mye rart. Når noen flytter, rydder eller hva i all verden de gjør – så tenker de på meg når de finner hobbyting. Og det er helt fantastisk, men det er begrenset hva jeg både kan og vil bruke og ikke minst – hva jeg har plass til. Så når noen kommer med gamle symaskiner til meg tar jeg gjerne imot de – så lenge det da er greit at jeg gir maskinene videre.

Jeg gir maskinene en liten overhaling først. Det vil si at jeg tar standardsjekken min som jeg beskrev i Ninas syrom: Vedlikehold av symaskinen. I tillegg prøvesyr jeg litt og sjekker at alt er OK. Justerer litt trådspenning og prøver å finne frem instruksjonsbok på nett – hvis det ikke fulgte med. Sjekker også at nødvendige syføtter er der.

Bare en gang har det sagt POFF. Det var ikke hyggelig. Dette var en maskin som så helt grei ut, helt frem til jeg satte strøm på den. Da sa det rett og slett POFF, maskinen ble kjempevarm (eller var det pedalen?) og det luktet forferdelig. Den ble på ingen måte omplassert!! Det vil si – den ble omplassert til avfallsstasjonen.

Men de 4-5 andre maskinene jeg har omplassert har fått det mye bedre! Og det er veldig hyggelig å kunne gi bort slike maskiner som ellers ikke ville vært i bruk, til de som vanligvis ikke ville prioritert å kjøpe seg en symaskin.

Det å eie en symaskin betyr ikke at det skal være en hobby. Men det gjør at en kan legge opp bukser, skjørt, gardiner og ta små reperasjoner av ting og tang. Kanskje plutselig frister det å prøve seg på å sy en pute – for det er nemlig ikke mer vanskelig enn å legge opp en gardin.

Så min oppfordring er: Har du en symaskin – som virker – som du egentlig skal kvitte deg med – så se om du har en student eller ungdom i omgangskretsen som ville blitt glad for å få eie sin egen maskin!!

095

Dette er den seneste omplasseringen min 🙂 En helt enkel, men helt OK Singer symaskin. Den bor nå i Bergen 🙂

Og har du en symaskin men ikke vet helt hvordan du skal bruke den – så ta en titt på fanen øverst på bloggen min der det står “Ninas syrom”, der finner du nå ganske mye om hva du trenger for å lære å sy!

Share