Lag det selv fredag: Valnøttmus

I to måneder nå har jeg hatt denne serien – Lag det selv fredag – her på bloggen. Aktiviteter, mat, julegavetips og små prosjekter har blitt presentert, og du finner alle innleggene ved å velge “Lag-det-selv-fredag” fra kategorimenyen på høyre side.

Hos oss er valnøttmusene et fast innslag i julepynten. Gjerne mus litt rundtomkring, gjemt halveis bak en blomsterpotte, lysestake, oppå høyttalerne og på bordet. Da jeg var liten laget vi alltid slike mus med mamma og disse ble ikke alltid laget før jul, men i romjulen da nøtteskålene sto på bordet.

Valnøttmus

Til disse musene trenger du nemlig halve valnøtter, og hvis du ber julegjestene knekke nøttene fra nøtteskålen litt forsiktig, så får du dine halve valnøtter derfra.

I tillegg trenger du en liten bit med skinn eller brun filt. Det hvite i øynene er papir som er hullet på en vanlig hullemaskin, så klipper du øynene litt mindre. Har du hulltang er dette en enkel måte å lage pupillene på. Ørene er små trekanter og halen en ca 6 cm lang, kvart cm bred skinnbit. Eller – bruk grov hyssing om du vil!

Avhengig av hvordan du plasserer pupillene i forhold til øynene får du helt forskjellige uttrykk!

Men for å oppsummer

Oppskrift på valnttmus:
1 halv valnøtt
Liten bit skinn eller filt – som det lages 2 ører, 1 hale og 2 pupiller (gjerne med hulltang)
Litt hvitt papir som stanses med hullemaskin til øyne
Lim

Har du likt “Lag det selv fredag” serien min? Legg gjerne igjen en kommentar og en “like” under. Gi meg et ord om du synes jeg skal gjøre dette igjen neste år – og kanskje litt sporadisk utover året også 🙂

Med ønske om en riktig, riktig god jul!

Hilsen Nina

Share