Lag det selv fredag – Post-it cover

Postit01

Hvis dere lager julekort så har dere kanskje noen papirrester liggende? Hva med da å lage litt fine eller morsomme post-it blokker? Vi hadde juleverksted i helgen, vi skulle lage julekort men disse post-it coverne var slagerene og det ble laget mange – ja fler enn julekort!

Du trenger papir som er litt tykt, ca 160 gram. Dette får du i butikker som selger kontorrekvisita, i hobbyavdelingen til Europris, eller hvis du er heldig og ha en fin kort/hobby butikk i nærheten så finnes det uendelig mange fine papir-ark. (Jeg har brukt tykt printerpapir fra Binders og Europris til disse). Der finner dere også post-it blokker eller tilsvarende.

Postit02

Du trenger:
1 stykke på 18 x 9 cm (eller for de som jobber med papir i inch: 7 x 3 1/2)
1 stykke på 7,6 x 8.2 (3 x 3 1/4)
1 stykke på 7 x 7,6 (2 3/4 x 3)

Målene kommer ut litt merkelige i cm men det gjør ikke noe.

Nå skal brettelinjene merkes, og det kan du gjøre ved å legge en linjal der hvor du skal merke, og bruke noe litt hardt, men ikke for spisst, til å lage pregelinjer i papiret. En litt avrundet strikkepinne, for eksempel. Hensikten med dette er å lettere kunne brette etuiet pent.

Postit03

Det er litt vanskelig å se, men det er to streker inn mot midten. Disse lages ca 8,2 cm ( 3 1/4) inn fra hver side. Brett etuiet i begge strekene.

Postit04

Lim arkene oppå hverandre, og pynt med noe på toppen. Du kan også sløyfe det øverste arket og få hjelp til å dekorere første ark av barnehender! Maling, stempler, hånd eller fotavtrykk?

Nå skal post-it blokken limes inn. Jeg har brukt bred, dobbelsidig tape, fordi det var det jeg hadde for hånden. Jeg er usikker på om vanlig hobbylim holder, så dobbelsidig av et slag er nok ikke dumt. Pass på å ikke lime helt opp i bretten, men sentrer blokken på bakstykket. Hvis blokken er festet helt opp i bretten vil ikke lokket ligge pent på.

Postit06

Da er blokken klar til å gies vekk til noen som må huske noe!

postit07

Her er resultatet av juleverkstedet vårt – kjempegøy for både små og store!
Håper dette inspirerer til litt koselige kvelder nå før jul! Ønsker dere alle en riktig god helg!

Share