Video: Slik syr du en helt enkel genser

I serien min Ninas syrom har jeg denne gangen laget en video om hvordan du syr sammen en helt enkel genser. Jeg viser denne filmen med overlock og coverlock, for mange lurer også på dette – men alle steder jeg bruker overlock kan dy sy med vanlig sikksakk – lengde og bredde 2,5 mm, og alle steder med coverlock kan du sy med en fritt valgt elastisk søm, tvillingnål eller sikksakk.

Halskanten viser jeg med coverlock og kantbånd, men dette kan du også sy fast på mange forskjellige måter – og video på dette kommer veldig snart i løpet av høsten! Følg gjerne med på min facebookside Fiber and Art for å få meldinger om når det kommer nye tips og triks.

Mønsteret jeg bruker på denne genseren er mønsteret “En helt enkel genser” som jeg har konstruert selv. Du kan også sy etter det mønsteret om du vil, da finner du det her hos Amica Patterns. Det kommer i alle størrelser for barn fra 80-164, og jeg er så glad, for det passer helt perfekt til han her hjemme, som nå bruker 104.

Når jeg syr et plagg første gangen for å teste størrelser, syr jeg gjerne en pysjamas. Det er en veldig grei måte å lage et plagg, hvor det kanskje ikke er like viktig at alt er helt perfekt i størrelsen. Så her sydde jeg først en pysjamas i 110, for jeg var usikker på hvilken størrelse jeg måtte ha nå, og den ble alt for stor. 104 ble helt perfekt. Men – da har jeg klar en pysj på lager til han vokser fra den han bruker nå.

Share