Vinterens lyslykter

Fra jeg var liten har jeg vært vant til at vi laget lyslykter i snøen utenfor hyttevinduene. Alle lysstumper ble tatt vare på gjennom hele året, og pyntet opp i snøen om vinteren. Sånn som terrenget er utenfor hytten vår nå, så har vi ikke noen fin skråning å lage slike små huler i snøen. Men – det er jo jammen kaldt om natten, og det har jeg utnyttet.

Til bursdagen for noen år siden fikk jeg en plast form til å fryse vann i, slik at det blir en lykt. Denne har jeg satt ut om natten med vann, for vi har det fremdeles ganske så kaldt om natten.

Det var faktisk litt vanskelig å får isen ut av formen, for den hadde ekspandert. Jeg måtte la den tine litt for å få det til.

Det ble veldig bra, og jeg setter disse i skyggeområde når vi reiser, så kan de brukes også de neste helgene vi er på hytten.

En trenger jo virkelig ikke noen spesiell form for å lage slike! To boller fungerer bra, og jeg vet om mange som har frosset vann i ballonger også! Da skal ikke hele ballongen fryse, men sånn at det er noe flytende vann inni også, som blir sluppet ut. Da har du en fin lyslykt der også. (Jeg kjøpte ballonger til dette formålet, men hvor de har blitt av aner jeg ikke 🙂 )

Disse ble laget i påsken i fjor, så nå er jeg klar for å gjøre det samme i år 🙂

Share