Hold symaskinene rene – modifiser støvsugeren!

En ting er helt sikkert – i symaskiner blir det mye støv! Stoff støver, og har du en overlockmaskin i tillegg – ja da er det ekstra ille!

For noen år siden kjøpte jeg dette settet på Elkjøp. Det kan kobles på vanlig støvsugerslange og er veldig praktisk, rent bortsett fra at da må jeg hente den store støvsugeren. På syrommet har jeg en slik støvsuger som er lang og smal, og hvor en kan ta ut en liten støvsuger fra “magen” 🙂
Jeg har lenge tenkt at denne måtte modifiseres, slik at jeg kan bruke den støvsugeren jeg har på syrommet – og nå – ENDELIG – har jeg fått gjort det!

Det var lettere enn jeg trodde! Til støvsugeren min følger med to forskjellige “hoder”, det på bildet over, og en med kost. Fordi jeg ikke bruker disse, tok jeg den delen på bildet over og satte fast i delen fra støvsugersettet. Den gikk rett inn, og jeg stakk den ganske hardt inn. Deretter tok jeg gaffatape og surret godt for å gjøre det lufttett.

Nå kan jeg bare koble på denne rett på den lille støvsugeren min hver gang jeg vil rengjøre symaskinene – gjett om det er enkelt!

Hvorfor bruker jeg ikke trykkluft på sptay, lurer du kanskje på?

Jo – for det første er jeg virkelig STERKT imot å blåse støvet videre inn i maskinen, og for det andre så er det faktisk ørsmå oljedråper som kommer ut sammen med trykkluften (ja – det er det – vi kan på noen av instrumentene på jobb ikke bruke trykkluft nettopp pga denne oljen!). Og når denne finfordelte oljen treffer innmaten av symaskinen og støvet, så kan det altså bygge seg opp et lag med støv og olje over tid. Så ikke trykkluft på spray!

Slik ser støvsugeren min ut, nå som dette er montert. Og da er det lett å koble det av og bruke den som jeg pleier, på gulvet. Jeg har altså bare brukt gaffatape og festet støvsugersettet på det gule munnstykket, som jeg ellers ikke bruker. Så når jeg bruker denne nå, tar jeg bare av hele “stasen”, altså det gule munnstykket og slangen.

Share