Varm og god cape til 300 (Budsjettvennlig julegavetips 9)

Dette er den dyreste julegaven jeg kommer til å vise dere – men jeg må si at denne capen min bruker jeg fremdeles (første uke i november) som ytterjakke. Dette er også et one-sizeplagg.

2016-02-28 14.30.02 (2)

140

Fremgangsmåte:

Først må du tegne mønster. Det gjør du på ca 15 minutter. Se filmen under om hvordan du konstruerer mønsteret. Det høres kanskje skremmende ut – men ikke la deg skremme! Jeg kunne sagt at du skulle tegne mønster (og det høres ikke skremmende ut), men fordi du gjør det etter mål, så blir det en konstruksjon 🙂 Og det fikser du lett som bare det!

Klippemål: Du trenger ca 1,5 meter ullfilt
Nål: Vanlig – 80
Stinglengde: 3
Sytråd: Vanlig (jeg bruker polyester Guterman)
Annet: Jeg har brukt en hekte fra Stoff og stil, du kan ha knapp og knapphull, eller bare la capen være åpen og feste med en pen nål.

Nederst ser du hvordan du syr capen.

Regnestykke:
Ullfilt: 1,50 meter, 199 kroner pr meter = ca 300 kroner

2016-02-28 14.29.51

Lær å sy!  Gratis nettkurs!
Har du lyst til å lære å sy, både på vanlig symaskin, overlock, coverlock eller broderimaskin? Da bør du følge med serien min Ninas syrom. Her vil du få egne episoder med teknikker – slik at du slipper å se deg gjennom lange prosjekter for å lære en liten ting, og du vil få prosjekter – som da blir kortere, fordi selve teknikkene presenteres i egne videoer. Så følg med!

Share