Ninas syrom: Grønnsakspose

Grønnsakspose

Jeg er ganske opptatt av miljøet. Ikke sånn at jeg er fanatisk, men sånn at om jeg kan gjøre enkle grep i hverdagen og det ikke tar meg noe mer tid enn det mindre miljøvenlige alternativet, ja da tar jeg grep.

Jeg har lenge brukt handlenett som jeg har sydd selv. Og fordi jeg la igjen handlenettene mine på hytten i sommer (ja, jeg fant jo raskt ut at jeg trengte å ha noen der også), så har jeg sydd meg to nye i det samme mønsteret fra Amica Patterns. Også disse nettene har jeg kjøpt i koselige Tilda-stoff.

Men til stadighet kommer jeg hjem med de små og tynne plastposene til grønnsaker, og de bruker jeg ikke til noe i det hele tatt. De går rett i resirkuleringen i det øyeblikket jeg pakker ut av handlenettene.

Jeg har derfor lenge tenkt å sy poser som kan brukes flere ganger, og nå har jeg laget noen fine poser. Faktisk så fine at mannen i kassen sa “Å så deilige poser!” første gang jeg brukte de.

Har du en liten rest av en blondegardin, eller myggnetting, som jeg har brukt her – så er det helt perfekt. Blondegardiner finner du også mye av på loppemarked.

Se filmen og sy slike selv!

Sikksakk til sammensying:
Bredde: 4-5 mm (ikke så viktig)
Lengde: 2,5 mm

Klippemål: 30 x 40 (brettes i siden til 30 x 20)


***

Lær å sy! Gratis nettkurs!
Har du lyst til å lære å sy, både på vanlig symaskin, overlock, coverlock eller broderimaskin? Da bør du følge med serien min Ninas syrom. Her vil du få egne episoder med teknikker – slik at du slipper å se deg gjennom lange prosjekter for å lære en liten ting, og du vil få prosjekter – som da blir kortere, fordi selve teknikkene presenteres i egne videoer. Så følg med!

Share