Trolldeig!

For maaaange år siden var jeg skikkelig aktiv på trolldeigfronten. Jeg gikk på ungdomskolen og mamma og pappa var veldig opptatt i helgene. Så da sto jeg på kjøkkenet, hørte på radio og laget trolldeigfigurer. Alle ble gitt vekk, jeg hadde ingen igjen selv. Men nå har jeg fått to i retur 🙂 Spørs om de lever så lenge. Brillene – laget av binders – har skikkelig rustet og ser ikke bra ut. Men jeg har i hvertfall fått tatt skikkelige bilder av disse så har jeg det i hvertfall!

Både damen og mannen er laget over “samme lest”.

Først har jeg laget kroppen, og så har jeg kledd på de. Her er ett bilde av baksiden.

Håret til damen er laget med hvitløkspressen, strikkepinnene er fyrstikker, brillene og oppheng er binderser 🙂 Naturfargen er ikke malt, det er trolldeigens farge. Så det er viktig – hvis trolldeigen skal stekes i ovnen, å ikke ha for høy temperatur. Da blir rett og slett hudfargen for mørk, svidd, rett og slett.

Oppskriften er enkel:
1 del salt
2 deler hvetemel
1 del vann

Deigen skal være fast og hard. Trolldeigen kan også tørke i romtemperatur, men det kan ta noen uker. Dette er forresten også kjempefin aktivitet sammen med barn, da anbefaler jeg steking/tørking i stekeovnen slik at det er mulig å male dagen etterpå.

Forresten så er faktisk figurene mine lakket – mulig det er derfor de har holdt seg såpass bra siden 1988 – som er årstallet jeg har skrevet på de!

 

Nå fikk jeg egentlig veldig lyst til å lage trolldeig igjen!

Share