Spinneåret oppsummert

I forbindelse med en konkurranse på Spinnerens hjem oppsummerer jeg mitt spinneår. Og for ett år det har vært!

Da januar begynte i 2010 trodde jeg at jeg alltid ville spinne ferdig preparerete tops. Det er ull som er vasket og kardet (eller kammet) som er enkel å spinne med. Jeg brukte mye håndtein og litt en gammel Kromski rokk.

Nå etter ett år, sitter jeg med ikke mindre enn tre rokker… Jeg bare lo av de i spinnegruppen da de sa – bare vent – så skal du se at du får deg flere rokker du også… Men de hadde helt rett…
Jeg har utforsket mye fiber i år, veldig systematisk, og har vel en forkjærlighet for alpakka (rett fra dyret! – ja som jeg ikke skulle holde på med i følge plan i januar 2010), BFL og merino. Mohaire liker jeg IKKE. Støver og loer og klør i nesen. Både når jeg spinner og strikker.

Jeg har spunnet veldig mye garn, men strikket lite. Derfor er jeg veldig stolt av denne jakken hvor jeg både har farget ullen, spunnet og strikket.

For 2011 har jeg planer:
– Utforske nye spinneteknikker
– Jobbe med tvinning på forskjellige måter. Har i år laget både 2 og 3-tråds, så 1 tråds vil være noe jeg må prøve. Kjedetvinning skal jeg også utforske mere.
– Bruke garnet jeg lager, enten det strikkes eller veves.

Her er noe jeg har prøvet i romjulen – selvfarget BFL, spinnet med “long backdraw from the fold” (Ja – litt teknisk dette…) og deretter kjedetvunnet. 170 gram og 225 meter. Dette fikk veldig fin struktur og ble luftig og mykt.

I tillegg skal jeg prøve meg på fiberblandinger i år. Til nå har jeg ikke spunnet noe annet enn rene fibre, så nå er det på tide å begynne å blande!

Hvis jeg skulle vinne konkurransen, så ønsker jeg meg svært gjerne en ny håndtein!

Share