Oppbevaring av symønstre – og ny badebukse

Jeg tenkte jeg skulle vise hvordan jeg oppbevarer symønstrene mine. Som dere kanskje har skjønt, opererer jeg for det meste med grunnmønstre, som jeg endrer etter behov- lengder, lommer, ja, varierer de godt.

Jeg skriver ut alle mønstrene i alle størrelsene, med sømmon, tar hull i de og henger de på kroker på en gardinstang foran hyllene mine.

Krokene har jeg kjøpt på e-bay og heter “Pattern hooks”. De er kjøpt for mange år siden, jeg finner ikke selgeren igjen, men mange har disse.

Foran henger jeg et ark som beskriver hva mønsteret heter, og hvilke størrelser som henger på krokene.

Jeg har en egen krok hvor jeg har tatt utt alle mønstrene i størrelsen som passer Olav akkurat nå for tiden. Det er veldig greit, for når jeg skal sy noe til ham, er det bare å plukke fra denne samlingen, og jeg vet at alle disse er helt supre akkurat nå (og forhåpentligvis en måned eller to lenger).

Og derfor – da vi veldig plutselig trengte ny badebukse fordi de endelig igjen (hurra!!!) starter opp baby-svømmingen igjen, kunne jeg bare ta mønsteret mitt på “Juksebukse” og sy badebukse. Da måler jeg 5 cm ned langs innerbensømmen i begge sider, og lar det være lengden. Og det hele var gjort på 15 minutter (og det var egentlig litt lenge, for jeg tok disse bildene underveis)

Stoffet er kjøpt hos Stoffdronning, de har en hel kategori med stoff til trenings- og bade-tøy. Jeg linker til dette her.

Share