Kjøkkenbenken vår – helt hjemmelaget

Vi er veldig fornøyd med kjøkkenbenken vår. Understellet til den er tre skap fra IKEA, som egentlig er overskap til kjøleskap. De er satt på en ramme, og i stedet for å montere vanlig “åpne/lukke” dører på disse, har vi kjøpt slike skinner som er beregnet på skuffer, + tre skuffer, slik at hele skuffen dras ut, og jeg får tak i alt som ligger oppå. (På bildet over ser dere før – med puter – og etter, med nye trekk og fin rygg).

Madrassen er en tykk skumgummimadrass, og ligger oppå en sponplate. Stoffet er stiftet stramt til på baksiden av platen, og platen er skrudd fast med noen skruer i skapene under.

Ryggen var litt av en jobb!

Jeg har trukket knapper.

Det føltes som en million knapper, men det var 32. Det er jo hyggelig med slikt, jeg får jo alltid selskap av Tussi. Hun tar kvalitetskontrollen!

Så trakk jeg snor gjennom knappene.

Selve ryggen var en panelplate (dere vet, de ferdigmalte), og her måtte det måles opp nøyaktig hvor knappene skulle være, og borres. Jeg bruker normalt sett ikke “powertools”, men denne gangen har jeg faktisk borret selv!

Først laget vi et nøyaktig rutenett og deretter merket vi av i hvilke kryss knappene skulle festes.

Deretter (etter boring altså), la vi skumgummi på platen (ca 1 cm) og oppå der et dobbelt lag med platevatt. Til slutt trakk vi platen med møbelstoff, og stiftet fast på baksiden.

Nå begynte neste jobb… festing av knapper.

Alle knappene har to ender på hyssingen sin, disse trakk jeg begge gjennom hullet med en lang nål. Det var av og til litt vanskelig å treffe hullet, så det tok litt tid. Deretter spente vi opp metalltråd i sikksakk over hele baksiden, og jeg knøt knutene rundt denne tråden.

Til slutt festet jeg alle knutene med limpistol, og klippet litt ned av lengdene på hyssingen.

Slik så det ut før vi strammet til knappene og knøt knutene:

Da dette var ferdig ble ryggen hengt på veggen.

Jeg kan bare si at dette var (nok) et prosjekt som tok mye lenger tid enn jeg hadde trodd, og ikke minst – det ble også veldig dyrt. Både stoffet i sete-puten og ryggen er møbelstoff, kvaliteten er fantastisk og solid, men du verden, det koster. I tillegg vatt og skumgummi, ja da kunne vi kanskje ha sett om vi kunne kjøpe noe tilsvarende. Men ikke for det – det er jo gøy å klare selv, og jeg har fremdeles litt av stoffene igjen så kanskje blir det noen solide vesker eller puter.

Share