Genser og ny bukse

20161016_1345253

På senhøsten har jeg sydd en bukse og strikket en genser, dette fikk jeg knipset bilde av rett før jul. (Ja, lite snø i Larvik). Dette var litt greit for det er garn som jeg har hatt veldig lenge, og som jeg hadde helt andre planer for. Og da er det så deilig å få brukt opp av lageret samtidig som det blir fine klær. Jeg er veldig fornøyd med genseren, den er faktisk strikket fra toppen og ned, og i et viskosegarn.

Garnet heter Cotton viscose og er et Drops garn, og det var veldig vanskelig å strikke med. Det liksom delte seg og det var veldig lett å stikke strikkepinnen rett gjennom garnet i stedet for gjennom masken. Men – det gikk. Og jeg har sett et skjørt en venninne har strikket for noen år siden, og det var like fint nå! Så jeg er sikker på at denne gensere holder seg bra!

Buksen er sydd etter mitt standardmøster, som jeg har laget etter å ha sprettet opp favorittbuksen i påsken (snart ett år siden). Det var litt tilpassing av det ved første bukse jeg sydde, men nå trenger jeg ikke mye tilpasninger, så da går det på en måte å sy en bukse med lommer og linning på en dag.

Mønsteret på genseren er et gratis mønster som heter “On the beach” og jeg synes det var greit å strikke en genser som er en hverdagsgenser.

Share