Koselige lyslykter du lager selv

Jeg er sånn passe glad i å hekle, kanskje fordi jeg egentlig sliter med fastheten min når jeg skal hekle etter oppskrift. Men, noe jeg får til, det er å lage lyslykter av gamle syltetøyglass. For her hekler jeg etter prøve-metode. Det betyr at jeg har glasset ved siden av meg og prøver mange ganger underveis.

794

Begynn med å lage 6 luftmasker, og sett de i ring med en fastmaske. Hekle tre luftmasker (= 1 stav) og hekle 11 staver. (12 tilsammen, med de tre luftmaskene).
Neste omgang begynner du med tre luftmasker (= 1 stav) , 1 stav, to staver i neste, *1 stav i neste stav. 2 staver i den neste”. Gjenta fra * til * ut omgangen.
Neste omgang tar du tre luftmasker (=en stav) i første, en stav i andre og to staver i tredje. Fortsett ut omgangen med 1+1+2 staver. Sjekk med glasset ditt om dette er nok. Det skal dekke bunnen akkurat for dette blir penest når det er litt stramt.

797

Når bunnen er dekket skal du lage “gitteret”: 3 luftmasker (=1 stav i første stav), 2 luftmasker, hopp over to staver, *1 stav i neste, to luftmasker, hopp over to*. Fortsett slik ut omgangen.

790

Det blir penest hvis dette også blir litt stramt, så prøv på glasset flere ganger, trekk godt oppover og når du føler at det sitter OK så begynner du på fastmaskene – her må du teste litt hvor mange du trenger, men jeg har sett at for det meste kommer jeg bra ut med *1 i staven, 2 i luftmaskebuen, 1 i stavven, 1 i luftmaskebuen* Repeter fra * til * ut omgangen, da har du litt trangere åpning. Fortsett med fastmasker ca 1 cm, eller så langt at du dekker skrudelen på glasset. Test underveis om du klarer å trekke dette på glasset, det skal være stramt men du må jo få det på. Bla til neste bilde for fortsettelsen.

Fortsett med fastmasker ca 1 cm, eller så langt at du dekker skrudelen på glasset. Test underveis om du klarer å trekke dette på glasset, det skal være stramt men du må jo få det på. Bla til neste bilde for fortsettelsen.

VIKTIG: Lys skal aldri, aldri, aldri være tent uten tilsyn! Tror du at du ikke kommer til å være i nærheten så kan du jo kjøpe sånne batteridrevete telys, så unngår du all brannfare.

Share