Poncho i blått og poncho i brunt

poncho09

Jeg har sydd flere ponchoer! En i en kjempefin brunfarge til svigermor, og en blå til meg. Den første blå jeg sydde ble gitt vekk til en venninne, og jeg likte den så godt. Da var det bare en ting å gjøre – sikre seg litt mer blått ullstoff og sy en til. Og det var faktisk siste rest av det blå i butikken. Men da oppdaget jeg jo denne fantastiske brunfargen. Den kommer ikke helt til sin rett på bildet, men den er i hvertfall nydelig! Og dette er fargen som svigermor er så glad i, så da ble det en slik til henne, med hals og pulsvanter til. Disse fløyelsbåndene er litt bredere enn de jeg har brukt på den blå.

Og har du, som meg, sydd i ullfilt nå – så er det bare en ting å gjøre! Skru opp stingplaten, ta ut spolehuset og ta en skikkelig rens på maskinen din! Du anere ikke hvor mye som setter seg av støv av sånt stoff. Nå har jeg sydd 4 på kort tid og det var jo enormt mye nedi!

Her er bilde av det blå settet som jeg nå beholder (og har brukt på jobb denne uken!)

poncho08

Jeg skal ikke gi vekk noen ponchoer til jul (for familien min som følger med på bloggen så må det være litt hemmelig, så det blir en del blogging etter jul 🙂 ) men dette er et veldig enkelt og greit prosjekt om du aldri har sydd før! Så kan du jo velge om du vil ha på bånd eller ikke, eller ha på andre bånd, kanskje?

Fremgangsmåten forklarer jeg her:

I helgen skal jeg lage noen spiselige gaver tenkte jeg, nå er det bare siste sånn finpuss som gjenstår før jul 🙂

Share