Brodering med maskin

Jeg har broderimaskin, en Janome 350E. Den er jeg glad i og den oppfører seg for det meste eksemplarisk. Etter jeg fikk justert undertrådsspenningen på den så er det som regel bare når jeg skal ha ny nål at den jukser litt. Ja – og så er den litt kresen på at jeg bruker nok stabilisering. Så det har jeg kjøpt på rull fra Quilteloftet slik at jeg ikke går tom.

Broderifiler pleier jeg ikke kjøpe. Mannen har blitt veldig flink å stingsette og vi bruker et program som heter Embird. Jeg skriver vi, for jeg er (visst) under opplæring. Så her forleden fikk jeg en utfordring i å lage norgesflagg. De som jeg har sydd på Vinterluene.

broderi3

Her klarte jeg å få ett flagg til å bli sydd 8 ganger i rammen, med en og en farge. Kanskje ikke så vanskelig, men en fin øvelse for å bli litt kjent med programvaren.

Men her forleden så jeg noen vakre stingsettinger. Så jeg kom i kontakt med hun som laget de, og dermed endte jeg opp med to filer. Riktignok de dyreste filene jeg har kjøpt (150 pr stk) men etter å ha brodert de ut er det ikke noe annet å si enn at de er helt nydelige. Dessverre var de egentlig for store for maskinen min, men iom jeg har fått litt opplæring i programmet klarte jeg å forminske broderiene til riktig størrelse for meg.

broderi1

Begge har jeg brodert ut med brun tråd på lin, og jeg har bordvatt under. Det har jeg for å gi god stabilisering, og fordi jeg har tenkt å bruke begge disse til puter. Putene kommer jeg mer inn på senere. Men derfor har jeg klippet stoffene 50×50 cm.

broderi2

Jeg er kjempefornøyd med disse! Synes de ble skikkelig lekre. Mulig jeg må lage meg et nett/handlenett med et slikt broderi på. Ja, jeg går i hvertfall ikke tom for ideer, det er nå helt sikkert!

Det er lett å tro at dette er “lett match”, men disse broderiene tok ca 1,5 time hver! Og det er ikke sånn at jeg kan sette i gang maskinen og så stikke av, jeg må være i området rundt for å passe på at tråden ikke ryker, at ikke undertråden går tom eller noe annet.

Bortsett fra ganske mange hobbyaktiviteter har jeg begynt en stor-opprydding her hjemme. Nesten fire sekker med klær forsvant ut av klesskapet, og nå er det bøker jeg gir bort! Heldigvis er det mange som er interessert i bøkene, så det er veldig hyggelig. (Nevnte jeg forresten at syrommet er fredet område i denne ryddingen 😉 ?)

Share