Lag det selv fredag: Hjerterundstykker

I dag er prosjektet på “Lag det selv fredag” hjerterundstykker.

Hvorfor – jo for hvis du baker de i helgen – og legger de i frysen – så kan du ta de opp i romjulen og ha kjempegode rundstykker til frokost. Og vi vet jo alle (jeg i hvertfall) at å bake rundstykker før frokost blir ikke gjort. Når de taes opp fra frysen – la de tine og deretter 2-3 minutter på 180 grader i stekeovnen. Da er de ganske nær nybakt i følelsen!

Og – pepperkakenformene begynner jo å nærme seg kjøkkenet – om du allerede ikke har begynt – da 🙂 Dette er jo også et kjempefint prosjekt for å få litt kvalifisert hjelp av barnehender!

Hjerterundstykker2

Oppskriften er enkel og rask, så du må gjerne lage dobbel porsjon!

Oppskrift på Hjerterundstykker

5 dl sammalt hvete, fin
4 dl hvetemel
1,5 dl havregryn
1 pk gjær (jeg bruker tørr men det velger du)
1 ts salt
1 ts sukker
2 ss olje
ca 4 dl lunken væske (vann eller melk)

Elt deigen og la heve ca 20 minutter.
Kjevle ut til høyde ca halvparten av pepperkakeformene, og stikk ut hjerterundstykker med en pepperkakeform.
La heve på bakebrettet ca 20 minutter til.
Stekes midt i ovenen, 220 °C i ca 10 minutter, men følg med så ikke spissen av hjertet blir stekt for mye.

Hjerterundstykker

 

Ikke minst er disse rundstykkene ganske grove, uten å være av typen “murstein”, og etter all julemat så kan grove rundstykker være på sin plass 🙂

Share