Kurs i frihåndsquilting

frihåndsquilting 02

I sommer gjorde jeg et ti minutters langt og misslykket forsøk på å frihåndsquilte. Altså, å bevege stoffet under syfoten slik at en tegner med symaskinen. Ikke bra, men jeg skulle jo så gjerne kunnet litt om denne teknikken. Jeg var jo (som hver ferie) på Quilteloftet, og flinke Bente som driver Quilteloftet, hadde tenkt å sette opp kurs i dette litt utpå høsten. Og enda mer heldig for meg – det ble lagt til samme uke som vi skulle ha ferie. Så denne uken har jeg vært på kurs i frihåndsquilting og deretter på kurs hvor vi sydde veske med en av teknikkene vi lærte! Og enda hyggeligere var at Elisabet var med! Hun har vært lenge på reise så det var godt at hun plasserte bena på norsk jord igjen.

På kurset gikk vi gjennom mange teknikker og alt var nytt for meg. Det bærer prøvelappen preg av. Men – dette var veldig gøy, og jeg skal lage meg en ny prøvelapp. Og selvsagt skal jeg også lage meg en ny veske – jeg har kjøpt inn til en brun veske med lange hanker.

frihåndsquilting 01

 

Alle stoffer er kjøpt på Quilteloftet. Og hvis du har anledning så vil jeg anbefale deg å delta på et slik kurs en gang! Quilteloftet er rett ved E18 på Brokelandsheia, og da kan du faktisk komme deg fra midt i Vestfold til kurslokalet på ca en time og et kvarter.

Share